Recepti 15. travnja 2023.

Uz odrezak od cvjetače zaboravit ćeš na meso

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj ovo brzo, pristupačno i fotogenično jelo...

U ekipi povrtnih 'steakova' su patlidžan, celer, kupus - i cvjetača. Riječ je o povećim, debljim komadima povrća koji se peku u pećnici ili na grilu i lako mogu zamijeniti komad mesa. Samo se trebaš poigrati sa začinima i obilno ih preliti maslinovim uljem.

Danas je na repertoaru odrezak od cvjetače, koji će poslužiti kao dobar prilog, ali i kao zvijezda cijelog ručka. Ako se odlučiš za drugu opciju, svakako ukomponiraj i poširano jaje ili pak jaje na oko. 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

 

Odrezak od cvjetače

Sastojci:

  • 2 cvjetače
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1 žličica mljevene paprike
  • maslinovo ulje

 

Možda vas zanima... Krem juha od cvjetače za lagani ručak Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Nareži ih na komade debljine dva centimetra. Sve što preostane, ili otpadne tijekom rezanja, možeš staviti u zasebnu posudu i ispeći.
  3. Položi "odreske" na lim, prelij ih s malo ulja, pospi začinima i ubaci u pećnicu na 15 minuta.
  4. Izvadi ih iz pećnice, prelij s još malo ulja i vrati na pečenje na 10-ak minuta.
  5. Posluži odmah!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.