gastro postao
Isprobaj ovo brzo, pristupačno i fotogenično jelo...
U ekipi povrtnih 'steakova' su patlidžan, celer, kupus - i cvjetača. Riječ je o povećim, debljim komadima povrća koji se peku u pećnici ili na grilu i lako mogu zamijeniti komad mesa. Samo se trebaš poigrati sa začinima i obilno ih preliti maslinovim uljem.
Danas je na repertoaru odrezak od cvjetače, koji će poslužiti kao dobar prilog, ali i kao zvijezda cijelog ručka. Ako se odlučiš za drugu opciju, svakako ukomponiraj i poširano jaje ili pak jaje na oko.
Odrezak od cvjetače
Sastojci:
- 2 cvjetače
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 1 žličica mljevene paprike
- maslinovo ulje
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
- Nareži ih na komade debljine dva centimetra. Sve što preostane, ili otpadne tijekom rezanja, možeš staviti u zasebnu posudu i ispeći.
- Položi "odreske" na lim, prelij ih s malo ulja, pospi začinima i ubaci u pećnicu na 15 minuta.
- Izvadi ih iz pećnice, prelij s još malo ulja i vrati na pečenje na 10-ak minuta.
- Posluži odmah!