Recepti 18. travnja 2022.

Uz odrezak od cvjetače zaboravit ćeš na meso

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
isprobaj ovo brzo, pristupačno i fotogenično jelo...

U ekipi povrtnih steakova su patlidžan, celer, zelje - i cvjetača. Riječ je o povećim, debljim komadima povrća koji se peku u pećnici ili na grilu i lako mogu zamijeniti komad mesa. Samo se trebaš poigrati sa začinima i obilno ih preliti maslinovim uljem.

Danas je na repertoaru odrezak od cvjetače, koji će poslužiti kao dobar prilog, ali i kao zvijezda cijelog ručka. Ako se odlučiš za drugu opciju, svakako ukomponiraj i poširano jaje ili pak jaje na oko. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Cvjetača i tri slasna recepta za današnji ručak Recepti

 

Sastojci:

  • 2 cvjetače
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1 žličica mljevene paprike
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Nareži ih na komade debljine dva centimetra. Sve što preostane, ili otpadne tijekom rezanja, možeš staviti u zasebnu posudu i ispeći.
  3. Položi "odreske" na lim, prelij ih s malo ulja, pospi začinima i ubaci u pećnicu na 15 minuta.
  4. Izvadi ih iz pećnice, prelij s još malo ulja i vrati na pečenje na 10-ak minuta.

Posluži odmah!

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.