Isprobaj ovo brzo, pristupačno i fotogenično jelo... Odrezak od cvjetače impresionira izgledom, mirisom i okusom!
U ekipi povrtnih 'steakova' su patlidžan, celer, kupus - i cvjetača. Riječ je o povećim, debljim komadima povrća koji se peku u pećnici ili na grilu i lako mogu zamijeniti komad mesa. Samo se trebaš poigrati sa začinima i obilno ih preliti maslinovim uljem.
Danas je na repertoaru odrezak od cvjetače, koji će poslužiti kao dobar prilog, ali i kao zvijezda cijelog ručka. Ako se odlučiš za drugu opciju, svakako ukomponiraj i poširano jaje ili pak jaje na oko.
Odrezak od cvjetače
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Odrezak od cvjetače
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Cvjetača
2
kom
Sol
1
žličica
Crni papar
0,50
žličica
Mljevena paprika - slatka
1
žličica
Mljeveni korijander
1
žličica
Maslinovo ulje
2
žlica
Postupak
Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
Cvjetače nareži na komade debljine 2 centimetra. Sve što preostane, ili otpadne tijekom rezanja, možeš staviti u zasebnu posudu i ispeći ili iskoristiti na neki drugi način.
Položi "odreske" na lim, prelij ih s malo ulja, pospi začinima i ubaci u pećnicu na 15 minuta.
Izvadi ih iz pećnice, prelij s još malo ulja i vrati na pečenje na 10-ak minuta.
Posluži odmah!
Isprobaj i ove recepte za odlična jela od cvjetače...