Kakva ukusna prevara - ova 'krilca' od cvjetače pravi su hit! Moraš ih isprobati!
Baš želiš pripremiti jedan obrok bez mesa, ili želiš nečim ukusnim počastiti drage goste koji ne jedu meso... Bez obzira na to koji je tvoj razlog, donosimo ti odličan recept za pečenu cvjetaču, koja teksturom i okusima neodoljivo podsjeća na ljepljiva pileća krilca. Uz ovaj recept, cvjetača nikad nije bila ukusnija!
Ova slasna 'krilca' od cvjetače - hrskava izvana i mekana i sočna iznutra, pravi su hit uz koji možeš uživati dok na TV-u gledaš neku utakmicu ili film, odličan su snack uz pivo ili drugo omiljeno piće, a mogu biti i savršeno predjelo ili jednostavna večera ili ručak uz finu sezonsku salatu.
Pečena 'krilca' od cvjetale
foto: Maryam Sicard/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Pečena 'krilca' od cvjetače
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Brašno od slanutka
0,75
šalica
Češnjak u prahu
0,50
žličica
Sol
0,50
šalica
Kajenska papričica
1
prstohvat
Mlijeko
0,75
šalica
Panko mrvice
1,50
šalica
Cvjetača
1
kom
Soja umak
0,33
šalica
Med
0,25
šalica
Češnjak
3
kom
Čili pasta
2
žlica
Sezamovo ulje
2
žlica
Rižin ocat
1
žlica
Sjemenke sezama
1
žlica
Mladi luk
2
kom
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
Izmiješaj slanutkovo brašno, češnjak u prahu, sol, kajensku papričicu i mlijeko da dobiješ gusto tekuće tijesto. Ako nemaš slanutkovo brašno, upotrijebi pšenično glatko brašno.
Umoči komade cvjetače u tijesto, te potom uvaljaj u panko mrvice.
Stavi na pleh obložen papirom za pečenje, premazan uljem. Peci 20 minuta – na pola vremena pečenja okreni komade cvjetače
U zdjelici pomiješaj soja sos, med, zdrobljeni češnjak, čili pastu, rižin ocat (ako nemaš rižin ocat, upotrijebi bijeli vinski ili pak jabučni ocat) i sezamovo ulje. Pusti da zakipi i kuhaj na slaboj vatri oko 10 minuta, uz često miješanje.
Izvadi cvjetaču iz pećnice i prelij je umakom.
U pećnici upali grill funkciju te cvjetaču prelivenu umakom vrati u pećnicu na 5 minuta.
Izvadi iz pećnice i pospi sjemenkama sezama te sitno nasjeckanim mladim lukom.