Već smo se uvjerili da krem juhe mogu poslužiti kao samostalan obrok. Ova juha od pečene cvjetače definitivno spada u tu slavnu kategoriju...
Harissa pasta je mješavina različitih ljutih papričica, češnjaka, korijandera, sjemenki kima i morske soli. Savršena je za mariniranje mesa za roštilj, ali podjednako podiže i okus variva i juha. Ovog smo je puta iskoristili za pripremukrem juhe od cvjetače, koja pršti okusima i dovoljno je zasitna da bude samostalan obrok.
Juhu ćeš pripremiti brzo, osobito ako cvjetaču ispečeš ranije i samo je kratko skuhaš i izblendaš prije serviranja. Preporučujemo da je serviraš s pečenim slanutkom ili krutonima. Isprobaj recept koji donosimo u nastavku....
Cvjetaču nareži na cvjetove i dobro rukama utrljaj začine, a zatim je zapeci u pećnici.
foto: Maryam Sicard/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Juha od pečene cvjetače i harisse
15 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
2
porcija
SREDNJE
Sastojci
Cvjetača
500
g
Kumin
1
žličica
Harissa pasta
0,50
žličica
Češnjak
3
kom
Luk
1
kom
Maslinovo ulje
3
žlica
Kurkuma
3
žlica
Voda
500
ml
Sol
Papar
Postupak
Lim obloži aluminijskom folijom. Cvjetaču nareži na veće komade i začini je sa 2 žlice maslinovog ulja, kuminom, kurkumom i harissa pastom pa dobro promiješaj rukama.
Peci 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
U lonac stavi ostatak maslinovog ulja i poprži luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Dodaj cvjetaču i ulij 500 ml vode. Posoli i popapri prema ukusu, poklopi i kuhaj 10-15 minuta, dok cvjetača ne omekša.
Izblendaj juhu štapnim mikserom ili u blenderu. Isprobaj pa po želji dodatno posoli i popapri.
Za kraj još 2 odlična recepta za pečenu cvjetaču...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.