gastro postao
Počasti se nevjerojatno hrskavom, mirisnom i ukusnom cvjetačom iz pećnice...
Cvjetača obiluje vitaminima i antioksidansima, niskokalorična je i saveznik je tvog imunološkog sustava. Jednako je bitan i dobar okus, kao i činjenica da postoji mnoštvo odličnih načina pripreme. Jedna od naših najdražih verzija je pečena cvjetača umočena u maslac te uvaljana u krušne mrvice i parmezan. Ovo možda nije opcija za one koji paze na prehranu, ali je najhrskavija i iznimno ukusna.
Posluži je uz blagi umak od vrhnja, domaći ketchup ili pak kremasti umak od sira - i uživaj u svakom zalogaju.
Cvjetača iz pećnice s parmezanom i krušnim mrvicama
Sastojci:
- 100 g rastopljenog maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 100 g krušnih mrvica
- 50 g parmezana
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice soli
- 1 manja cvjetača
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
- Pomiješaj rastopljeni maslac i nasjeckani češnjak u jednoj posudi. U drugu stavi krušne mrvice, sol, papar i naribani parmezan.
- Odvoji cvjetove cvjetače, umoči ih u maslac pa u krušne mrvice.
- Rasporedi ih po limu i peci 25-30 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
- Posluži odmah!
Imamo još genijalnih recepata sa cvjetačom...