Recepti 10. prosinca 2020.

Hrskava cvjetača iz pećnice s parmezanom i krušnim mrvicama

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počasti se nevjerojatno hrskavom, mirisnom i ukusnom cvjetačom iz pećnice...

Cvjetača obiluje vitaminima i antioksidansima, niskokalorična je i saveznik je tvog imunološkog sustava. Jednako je bitan i dobar okus, kao i činjenica da postoji mnoštvo odličnih načina pripreme. Jedna od naših najdražih verzija je pečena cvjetača umočena u maslac te uvaljana u krušne mrvice i parmezan. Ovo možda nije opcija za one koji paze na prehranu, ali je najhrskavija i iznimno ukusna. 

Posluži je uz neki blagi umak od vrhnja, domaći ketchup ili pak kremasti umak od sira - i uživaj u svakom zalogaju. 

 

Možda vas zanima... Tortilje od cvjetače - ukusna alternativa od samo tri sastojka Kolumne

 

Sastojci:

  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 50 g parmezana
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice soli
  • 1 manja cvjetača

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj rastopljeni maslac i nasjeckani češnjak u jednoj posudi. U drugu stavi krušne mrvice, sol, papar i naribani parmezan.
  3. Odvoji cvjetove cvjetače, umoči ih u maslac pa u krušne mrvice.
  4. Rasporedi ih po limu i peci 25-30 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.

Posluži odmah!

 

Možda vas zanima... Odličan pire od cvjetače i pečenog češnjaka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.