Recepti 2936 prikaza 06. svibnja 2019.

Pun pogodak: Hrskava cvjetača iz pećnice

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon kulturno odrađenog vikenda, znate na što mislimo (počinje na gr- i završava na -ill) počastite se nevjerojatno hrskavom, mirisnom i ukusnom cvjetačom iz pećnice...

Sezona je cvjetače, koja obiluje vitaminima i antioksidansima, niskokalorična je i saveznik vašeg imunološkog sustava. Jednako je bitan i dobar okus, kao i činjenica da postoji mnoštvo odličnih načina pripreme.

Jedna od naših najdražih verzija je pečena cvjetača umočena u maslac i uvaljana u krušne mrvice i parmezan. Ovo možda nije opcija za one koji paze na prehranu, ali je najukusnija i najhrskavija. 

Poslužite je uz neki blagi umak od vrhnja ili kremasti umak od sira i uživajte u svakom zalogaju. 

 

Možda vas zanima... Pržena cvjetača: Grickalica ili večera? Recepti

 

Sastojci:

  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 50 g parmezana
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice soli
  • 1 manja cvjetača

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte rastopljeni maslac i nasjeckani češnjak u jednoj posudi. U drugu stavite krušne mrvice, sol, papar i naribani parmezan.
  3. Odvojite cvjetove cvjetače, umočite ih u maslac pa u krušne mrvice.
  4. Rasporedite ih po limu i pecite 25-30 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.

 

pržena cvjetača Možda vas zanima... Hrskava i aromatična: Cvjetača kakvu još niste probali None

 

Poslužite odmah!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.