Recepti 08. siječnja 2020.

Pire od cvjetače s pečenim češnjakom

Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava verzija pirea koja zbog izostavljanja krumpira ne sadržava mnoštvo ugljikohidrata.

Ako si u potrazi za veoma ukusnim, zdravim prilogom kojeg ćeš moći jesti s užitkom i svejedno stati u svoje skinny traperice - ovo je recept za tebe. 

 

Možda vas zanima... Pun pogodak: Hrskava cvjetača iz pećnice Recepti

 

Pire od cvjetače s pečenim češnjakom veoma se brzo sprema, a sve što trebaš je blender ili procesor hrane. Odličan je kao prilog uz piletinu ili svinjetinu, a možeš ga jesti i samoga, pogotovo ako je okus i miris češnjaka onaj koji voliš.

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Sastojci:

  • 1 glava cvjetače
  • 1 glava češnjaka
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 2 žličice svježeg nasjeckanog timijana
  • 1/2 žličice soli ili po osobnom ukusu
  • 1/4 žličice papra

 

Možda vas zanima... Čips od češnjaka - ovaj genijalan dodatak obogaćuje baš svako jelo Špajza

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Odsjeci gornji dio glave češnjaka i nakapaj maslinovo ulje preko izloženih režnjeva češnjaka. Zamotaj češnjak u aluminijsku foliju i peci ga oko 40 minuta, dok ne omekša. Izvadi ga iz pećnice i pusti ga da se ohladi.
  3. U međuvremenu, u lonac za kuhanje na pari ulij vodu i stavi cvjetaču. Pokrij ga i pričekaj da voda zakipi. Kuhaj cvjetaču dok ne omekša, oko 10 minuta.
  4. Prebacite cvjetaču u procesor hrane. Dodaj i češnjak tako da ubaciš režanj po režanj. Dodaj timijan i pričvrsti poklopac na procesoru za hranu. Uključi procesor za hranu tako da nastane smjesa od cvjetače i češnjaka bez grudica - mora biti glatka poput pire krumpira. To može potrajati nekoliko minuta.
  5. Otvori procesor hrane, dodaj sol i papar po želji i ponovno promiješaj. Kada si zadovoljna s okusom, izvadi na tanjur za posluživanje.
  6. Po želji dodaj maslac kako bi pire bio još kremastiji. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.