Recepti 11. studenoga 2020.

Odličan pire od cvjetače i pečenog češnjaka

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava verzija pirea koja zbog izostavljanja krumpira ne sadrži mnoštvo ugljikohidrata.

Ako si u potrazi za veoma ukusnim, zdravim prilogom kojeg ćeš moći jesti s užitkom i svejedno stati u svoje skinny traperice - ovo je recept za tebe. 

 

Možda vas zanima... Pečena cvjetača - odličan prilog na nedjeljnom jelovniku Recepti

 

 

Pire od cvjetače s pečenim češnjakom veoma je lako pripremiti, a sve što trebaš je blender ili procesor hrane. Odličan je kao prilog uz piletinu ili svinjetinu, a možeš ga jesti i samoga, uz malo naribanog parmezana. 

Sastojci:

  • 1 glavica cvjetače
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 2 žličice svježeg nasjeckanog timijana
  • 1/2 žličice soli ili po osobnom ukusu
  • 1/4 žličice papra

 

 

Pire krumpir Možda vas zanima... Treba li zaista podgrijavati pire krumpir - i kako? Špajza

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Odsjeci gornji dio glave češnjaka i nakapaj maslinovo ulje preko izloženih režnjeva češnjaka. Zamotaj češnjak u aluminijsku foliju i peci ga oko 40 minuta, dok ne omekša. Izvadi ga iz pećnice i pusti ga da se ohladi.
  3. U međuvremenu, u lonac za kuhanje na pari ulij vodu i stavi cvjetaču. Pokrij ga i pričekaj da voda zakipi. Kuhaj cvjetaču dok ne omekša, oko 10 minuta.
  4. Prebacite cvjetaču u procesor hrane. Dodaj i češnjak tako da ubaciš režanj po režanj. Dodaj timijan i pričvrsti poklopac na procesoru za hranu. Uključi procesor za hranu tako da nastane smjesa od cvjetače i češnjaka bez grudica - mora biti glatka poput pire krumpira. To može potrajati nekoliko minuta.
  5. Otvori procesor hrane, dodaj sol i papar po želji i ponovno promiješaj. Kada si zadovoljna s okusom, izvadi na tanjur za posluživanje.
  6. Po želji dodaj maslac kako bi pire bio još kremastiji. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Otkrili smo kako pire krumpir možeš učiniti još kremastijim Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.