gastro postao
Zdrava verzija pirea koja zbog izostavljanja krumpira ne sadrži mnoštvo ugljikohidrata.
Ako si u potrazi za veoma ukusnim, zdravim prilogom kojeg ćeš moći jesti s užitkom i svejedno stati u svoje skinny traperice - ovo je recept za tebe.
Pire od cvjetače s pečenim češnjakom veoma je lako pripremiti, a sve što trebaš je blender ili procesor hrane. Odličan je kao prilog uz piletinu ili svinjetinu, a možeš ga jesti i samoga, uz malo naribanog parmezana.
Sastojci:
- 1 glavica cvjetače
- 1 glavica češnjaka
- 1 žličica maslinovog ulja
- 2 žličice svježeg nasjeckanog timijana
- 1/2 žličice soli ili po osobnom ukusu
- 1/4 žličice papra
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Odsjeci gornji dio glave češnjaka i nakapaj maslinovo ulje preko izloženih režnjeva češnjaka. Zamotaj češnjak u aluminijsku foliju i peci ga oko 40 minuta, dok ne omekša. Izvadi ga iz pećnice i pusti ga da se ohladi.
- U međuvremenu, u lonac za kuhanje na pari ulij vodu i stavi cvjetaču. Pokrij ga i pričekaj da voda zakipi. Kuhaj cvjetaču dok ne omekša, oko 10 minuta.
- Prebacite cvjetaču u procesor hrane. Dodaj i češnjak tako da ubaciš režanj po režanj. Dodaj timijan i pričvrsti poklopac na procesoru za hranu. Uključi procesor za hranu tako da nastane smjesa od cvjetače i češnjaka bez grudica - mora biti glatka poput pire krumpira. To može potrajati nekoliko minuta.
- Otvori procesor hrane, dodaj sol i papar po želji i ponovno promiješaj. Kada si zadovoljna s okusom, izvadi na tanjur za posluživanje.
- Po želji dodaj maslac kako bi pire bio još kremastiji. Dobar tek!