gastro postao
Malo je onih koji ne vole pire krumpir, ali isto tako je malo oni koji ga znaju pripremiti da bude mekan, bez grudica i da nije ljepljiv.
Pire krumpir je nezaobilazan prilog i svatko ima svoju malu tajnu pripreme. Možda je riječ o točno određenoj količini maslaca, žlici vrhnja ili češnjaku, no nekako sumnjamo da ste dosad dodavali krem sir.
Ako želite kremoznošću krumpira osvojiti najmilije, onda se opredijelite za ovu verziju!
Sastojci:
- 1,5 kg krumpira
- 200 g krem sira
- 60 g maslaca
- 100 ml mlijeka
- Papar
- Sol
Priprema:
- Krumpir operite, ogulite i narežite na kocke. Kuhajte ga u kipućoj slanoj vodi dok ne omekša. Procijedite ga i vratite u posudu.
- Dodajte krem sir i gnječite sve dok ne nestanu grudice.
- U maloj posudici na laganoj vatri rastopite maslac s mlijekom. Prelijte krumpire i dobro promiješajte.
- Posolite, popaprite i poslužite odmah!
Dobar tek!