Recepti 20. kolovoza 2020.

Otkrili smo kako pire krumpir možeš učiniti još kremastijim

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Malo je onih koji ne vole pire krumpir, ali isto tako je malo oni koji ga znaju pripremiti da bude mekan, bez grudica i da nije ljepljiv.

Pire krumpir je nezaobilazan prilog i svatko ima svoju malu tajnu pripreme. Možda je riječ o točno određenoj količini maslaca, žlici vrhnja ili češnjaku, no nekako sumnjamo da ste dosad dodavali krem sir.

Ako želite kremoznošću krumpira osvojiti najmilije, onda se opredijelite za ovu verziju!

 

Možda vas zanima... Jamiejev krumpir - ljepljiv, hrskav i aromatičan Recepti

 

Sastojci:

  • 1,5 kg krumpira
  • 200 g krem sira
  • 60 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Krumpir operite, ogulite i narežite na kocke. Kuhajte ga u kipućoj slanoj vodi dok ne omekša. Procijedite ga i vratite u posudu.
  2. Dodajte krem sir i gnječite sve dok ne nestanu grudice.
  3. U maloj posudici na laganoj vatri rastopite maslac s mlijekom. Prelijte krumpire i dobro promiješajte.
  4. Posolite, popaprite i poslužite odmah!

 

Slatki pire Možda vas zanima... Slađi od krumpira: Napravite pire od batata Recepti

 

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.