Recepti 08. ožujka 2020.

Pečena cvjetača - tvoj novi omiljeni prilog

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak i ako nisi ljubitelj cvjetače, ovaj bi ti recept mogao promijeniti mišljenje...

Aktivno ćeš u pripremi sudjelovati samo minutu, dvije, a ostatak će posla odraditi tvoja pećnica. Pripremi lim i vrećicu sa zatvaračem, cvjetaču i začine pa napravi prilog dostojan uređenog nedjeljnog stola.

Osim kao prilog, ova će ukusna cvjetača biti i dobra grickalica. Posluži je uz umak po želji, poput kombinacije vrhnja i odabranih začina.

 

 

Možda vas zanima... Brz i kremast pire od cvjetače sa sirom Recepti

 

Sastojci:

  • 1 cvjetača
  • Žlica kumina
  • Žlica mljevene crvene paprike
  • Žličica crnog papra
  • ½ žličice soli
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. 
  2. Odreži donji dio cvjetače, makni listove i razdvoji cvjetove.
  3. Stavi cvjetove u plastičnu vrećicu sa zatvaračem, ulij ulje, ubaci začine i protresi.
  4. Rasporedi cvjetove po limu prekrivenom papirom za pečenje i peci otprilike 25 minuta. Okreni cvjetove jednom tijekom pečenja.
  5. Ugasi pećnicu i pusti da cvjetača odstoji unutra još desetak minuta.

 

Možda vas zanima... Kako napraviti lažnu rižu od cvjetače? Špajza

 

 

Posluži odmah!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.