Špajza 01. siječnja 2020.

Kako napraviti lažnu rižu od cvjetače?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Naribanu cvjetaču skuhajte i poslužite u salati ili s pečenim jajima. Cvjetača ovako pripremljena je idealna za doručak. Poslužite je uz omlet te dodajte začine poput kurkume.

Kako biste dobili odličan prilog za meso ili ribu poslužite se trikom maštovitih kuhara - pretvorite cvjetaču u “rižu”.

 

Možda vas zanima... Hrskavo savršenstvo: Pohana cvjetača Recepti

 

Cvjetaču usitnite nožem pa izmiksajte ili ju naribajte. “Rižu” zatim prepržite na ugrijanom ulju ili masti pet minuta pa začinite solju i paprom. Pirjajte nekoliko minuta dulje ako ne želite da je - “al dente”. Pripravite koliko vam je potrebno dok ostatak glavice možete staviti u zdjelu, prekriti folijom i odložiti u hladnjak u kojem može stajati nekoliko dana te uzimati po potrebi. Isto tako, “rižu” možete staviti u vrećicu i zamrznuti.

 

Možda vas zanima... Ljubav na prvi griz: Polpete od cvjetače Kolumne

 

Cvjetaču pirjajte na žlici maslinova ulja, ghee masti ili običnoj svinjskoj masti kako bi dobila na okusu. Cvjetača ovako pripremljena je idealna za doručak. Poslužite je uz omlet te posolite, popaprite i dodajte začine koje volite, poput primjerice kurkume.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.