Recepti 7533 prikaza 29. rujna 2018.

Hrskavo savršenstvo: Pohana cvjetača

Thinkstock
Cvjetaču najčešće pripremamo 'na lešo' ili gratiniran. Ovaj recept vam daje jednu sasvim novu dimenziju.

Uštipci od cvjetače brzo su i jednostavno jelo. Možete ih poslužiti kao glavno jelo ili prilog. Obaveznan dodatak je umak od grčkog jogurta. 

Ovako možete pripremiti uštipke i od ostalog povrća. Isto tako povrće možete dobro skuhati, izmiksati te pomiješati s brašnom, jajima i mlijekom pa od smjese pomoću žlice stavljati male loptice u vrelo ulje.

 

Možda vas zanima... Pržena cvjetača: Grickalica ili večera? Recepti

 

Da vidimo tko nakon ovog recepta neće jesti cvjetaču!

 

Možda vas zanima... Jelo za utjehu: Cvjetača sa sirom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 500 g cvjetače 
  • 1 jaje
  • 1 šalica brašna
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • 1 dl mlijeka
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

  1. Cvjetaču očistite i operite, narežite na komade te kratko blanširajte u zakipjeloj vodi. Ocijedite vodu i izvadite komade kuhanog povrća šupljikavom žlicom. Posolite, popaprite i začinite s malo muškatnog oraščića.
  2. Napravite gustu smjesu od tijesta. Umutite jaje, dodajte brašno s praškom za pecivo i dolijevajte mlijeko.
  3. Svaki komadić cvjetače umočite u tijesto, stavite u duboko vruće ulje i pržite sa svih strana dok uštipci ne porumene i postanu hrskavi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.