Recepti 29. rujna 2018.

Hrskavo savršenstvo: Pohana cvjetača

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept cvjetači daje jednu sasvim novu dimenziju.

Uštipci od cvjetače brzo su i jednostavno jelo. Možeš ih poslužiti kao glavno jelo ili prilog. Obavezan dodatak je umak od grčkog jogurta. 

Ovako možeš pripremiti uštipke i od ostalog povrća. Isto tako, povrće možeš dobro skuhati, izmiksati te pomiješati s brašnom, jajima i mlijekom pa od smjese pomoću žlice stavljati male loptice u vrelo ulje. Da vidimo tko nakon ovog recepta neće jesti cvjetaču!

 

Možda vas zanima... Pastirska pita s nadjevom od cvjetače sjajna je ideja za ručak Recepti

 

 

Sastojci:

  • 500 g cvjetače 
  • 1 jaje
  • 120 g brašna
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • 100 mL mlijeka
  • sol, papar
  • muškatni oraščić

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Cvjetaču očisti i operi, nareži na komade te kratko blanširaj u zakipjeloj vodi. Ocijedi vodu i izvadi komade kuhanog povrća šupljikavom žlicom. Posoli, popapri i začini s malo muškatnog oraščića.
  2. Napravi gustu smjesu od tijesta. Umuti jaje, dodaj brašno s praškom za pecivo i dolijevaj mlijeko.
  3. Svaki komadić cvjetače umoči u tijesto, stavi u duboko vruće ulje i prži sa svih strana dok uštipci ne porumene i postanu hrskavi. Po želji ukrasi i sjemenkama sezama!

U slast!

 

Možda vas zanima... Pečena cvjetača - odličan prilog na nedjeljnom jelovniku Recepti Možda vas zanima... Brz i kremast pire od cvjetače sa sirom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.