gastro postao
Ovaj recept cvjetači daje jednu sasvim novu dimenziju.
Uštipci od cvjetače brzo su i jednostavno jelo. Možeš ih poslužiti kao glavno jelo ili prilog. Obavezan dodatak je umak od grčkog jogurta.
Ovako možeš pripremiti uštipke i od ostalog povrća. Isto tako, povrće možeš dobro skuhati, izmiksati te pomiješati s brašnom, jajima i mlijekom pa od smjese pomoću žlice stavljati male loptice u vrelo ulje. Da vidimo tko nakon ovog recepta neće jesti cvjetaču!
Sastojci:
- 500 g cvjetače
- 1 jaje
- 120 g brašna
- 1 mala žlica praška za pecivo
- 100 mL mlijeka
- sol, papar
- muškatni oraščić
Priprema:
- Cvjetaču očisti i operi, nareži na komade te kratko blanširaj u zakipjeloj vodi. Ocijedi vodu i izvadi komade kuhanog povrća šupljikavom žlicom. Posoli, popapri i začini s malo muškatnog oraščića.
- Napravi gustu smjesu od tijesta. Umuti jaje, dodaj brašno s praškom za pecivo i dolijevaj mlijeko.
- Svaki komadić cvjetače umoči u tijesto, stavi u duboko vruće ulje i prži sa svih strana dok uštipci ne porumene i postanu hrskavi. Po želji ukrasi i sjemenkama sezama!
U slast!