Recepti 04. lipnja 2018.

Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca

Tzatziki
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U vrućim danima potražite osvježenje u hladnom grčkom umaku s krastavcem, kiselim vrhnjem i jogurtom

Jednostavan, brz, ali neodoljivo aromatičan umak bit će sjajan dodatak sendvičima svih vrsta i baš svakoj grickalici. Priprema ovog umaka oduzet će vam svega nekoliko minuta, a jedini trik koji trebate znati jest cijeđenje krastavaca kako kod miješanja s ostatkom sastojaka ne bi otpustili previše vode i umak učinili prerijetkim.

 

Možda vas zanima... Top 5 dipova: Zagrabite slasni umak Recepti

 

Tzatziki se idealno slaže i uz gyros, grčki specijalitet kojem tako teško odolijevamo, a poslužiti ga možete i uz običan ili tortilja čips, dodajte kao umak u hamburger ili wrap, pa uživajte u slasnim zalogajima s okusom ljeta.

 

Možda vas zanima... Gyros: Fast food za grčke bogove Kolumne

 

tzatziki | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 režnja češnjaka
  • Pola žličice soli
  • 300 ml grčkog jogurta
  • 1 veći krastavac
  • 1 mala žličica kopra

Priprema:

  1. Pomiješajte ulje, limunov sok, sol, protisnuti češnjak i papar.
  2. Dodajte jogurt i dobro pomiješajte.
  3. Krastavce ogulite, izvadite sjemenke sitno naribajte. Posolite pa pustite da krastavci odstoje i puste vodu. Ocijedite ih i ubacite u jogurt.
  4. Kopar nasjeckajte pa sve umiješajte u umak.

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.