Jednostavan, brz, ali neodoljivo aromatičan umak bit će sjajan dodatak sendvičima svih vrsta i baš svakoj grickalici. Priprema ovog umaka oduzet će vam svega nekoliko minuta, a jedini trik koji trebate znati jest cijeđenje krastavaca kako kod miješanja s ostatkom sastojaka ne bi otpustili previše vode i umak učinili prerijetkim.
Tzatziki se idealno slaže i uz gyros, grčki specijalitet kojem tako teško odolijevamo, a poslužiti ga možete i uz običan ili tortilja čips, dodajte kao umak u hamburger ili wrap, pa uživajte u slasnim zalogajima s okusom ljeta.
Thinkstock
Potrebno vam je:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- 2 režnja češnjaka
- Pola žličice soli
- 300 ml grčkog jogurta
- 1 veći krastavac
- 1 mala žličica kopra
Priprema:
- Pomiješajte ulje, limunov sok, sol, protisnuti češnjak i papar.
- Dodajte jogurt i dobro pomiješajte.
- Krastavce ogulite, izvadite sjemenke sitno naribajte. Posolite pa pustite da krastavci odstoje i puste vodu. Ocijedite ih i ubacite u jogurt.
- Kopar nasjeckajte pa sve umiješajte u umak.
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!
Dobar tek!