Recepti 20491 prikaza 04. lipnja 2018.

Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca

Tzatziki
Thinkstock
U vrućim ljetnim danima potražite osvježenje u hladnom grčkom umaku s krastavcem, kiselim vrhnjem i jogurtom

Jednostavan, brz, ali neodoljivo aromatičan umak bit će sjajan dodatak sendvičima svih vrsta i baš svakoj grickalici. Priprema ovog umaka oduzet će vam svega nekoliko minuta, a jedini trik koji trebate znati jest cijeđenje krastavaca kako kod miješanja s ostatkom sastojaka ne bi otpustili previše vode i umak učinili prerijetkim.

 

Možda vas zanima... Top 5 dipova: Zagrabite slasni umak Recepti

 

Tzatziki se idealno slaže i uz gyros, grčki specijalitet kojem tako teško odolijevamo, a poslužiti ga možete i uz običan ili tortilja čips, dodajte kao umak u hamburger ili wrap, pa uživajte u slasnim zalogajima s okusom ljeta.

 

Možda vas zanima... Gyros: Fast food za grčke bogove Kolumne

 

tzatziki | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 režnja češnjaka
  • Pola žličice soli
  • 300 ml grčkog jogurta
  • 1 veći krastavac
  • 1 mala žličica kopra

Priprema:

  1. Pomiješajte ulje, limunov sok, sol, protisnuti češnjak i papar.
  2. Dodajte jogurt i dobro pomiješajte.
  3. Krastavce ogulite, izvadite sjemenke sitno naribajte. Posolite pa pustite da krastavci odstoje i puste vodu. Ocijedite ih i ubacite u jogurt.
  4. Kopar nasjeckajte pa sve umiješajte u umak.

Dobar tek!

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.