Recepti 03. listopada 2014.

Aromatični umak za roštilj

gastro postao gastro.24sata.hr
Dajte novi okus svom mesu s roštilja uz ovaj umak bogatog okusa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 1 šalica jabučni ocat
  • 1 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 šalica voda
  • 0.25 šalica luk ,crveni
  • 2 žlica češnjak
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 2 žlica melasa
  • 2 žlica senf
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica worchester umak
  • 1 žlica paprika u prahu
  • 1 žlica čili u prahu
  • 2 mala žlica origano
  • 2 mala žlica majčina dušica
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Otopite maslac u loncu na umjerenoj vatri. Dodajte luk i češnjak te pržite dok ne dobiju boju. Umiješajte ostale sastojke, a jabučni ocat na kraju. Smanjite vatru i kuhajte 20 minuta. Ohladite i ispasirajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.