gastro postao
Dajte novi okus svom mesu s roštilja uz ovaj umak bogatog okusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 1 šalica jabučni ocat
- 1 šalica pasirana rajčica (passata)
- 0.50 šalica voda
- 0.25 šalica luk ,crveni
- 2 žlica češnjak
- 2 žlica maslac, neslani
- 2 žlica melasa
- 2 žlica senf
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 žlica worchester umak
- 1 žlica paprika u prahu
- 1 žlica čili u prahu
- 2 mala žlica origano
- 2 mala žlica majčina dušica
- sol
- papar
Priprema
- Otopite maslac u loncu na umjerenoj vatri. Dodajte luk i češnjak te pržite dok ne dobiju boju. Umiješajte ostale sastojke, a jabučni ocat na kraju. Smanjite vatru i kuhajte 20 minuta. Ohladite i ispasirajte.
Izvor Skuhatćute