Za ovaj recept trebat će vam električna sjeckalica kako biste mogli što bolje usitniti cvjetaču. Ove tortilje imaju jako zanimljivu teksturu, zahvaljujući tapiokinom škrobu zbog kojeg su elastične i mogu se savijati i puniti s vašim najdražim sastojcima.
Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 400 grama cvjetače
- 2 velike žlice škroba od tapioke
- 2 velike žlice krumpirovog škroba
Postupak pripreme:
- Cvjetaču operite, razrežite na manje komade, te stavite u sjeckalicu odnosno multipraktik. Cvjetaču treba usitniti na vrlo male komadiće.
- Sljedeće što treba učiniti jest istisnuti višak vode iz usitnjene smjese cvjetače. Kako bi to napravili, uzmite malo smjese, koliko vam stane u ruku, te drugom rukom pritisnite dok se višak vode ne iscijedi.
- Ocijeđenu smjesu stavite u drugu posudu, te ponavljajte ovaj postupak dok ne procijedite svu usitnjenu smjesu.
- U iscijeđenu smjesu dodajte 2 velike žlice škroba od tapioke i 2 velike žlice krumpirovog škroba. Rukama umijesite brašno u usitnjenu smjesu od cvjetače dok se sve ne poveže u jednolično “tijesto”.
- Pobrašnite odnosno poškrobite površinu na kojoj ćete raditi, te rukama otkinite komad iz velike smjese tijesta. Lagano potiskujte smjesu i rukama oblikujte tortilju. Kako bi spriječili da vam se tijesto zalijepi za ruke, pobrašnite i njih. Ako se tortilja teško odvaja od radne površine, podignite ju uz pomoć špatule ili širokog tupog noža.
- Na vruću tavu za palačinke stavite tortilju, te ju nakon nekoliko minuta okrenite i pecite na drugoj strani. Ja sam tortilje oblikovala i pekla jednu po jednu.
- Napunite svojim najdražim sastojcima i uživajte.
Dobar tek!