Kolumne 27. studenoga 2020.

Tortilje od cvjetače - ukusna alternativa od samo tri sastojka

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove jednostavne tortilje od cvjetače su vrlo ukusne i brzo se pripravljaju. Napravila sam ih bez ulja, sa samo tri sastojka.

Za ovaj recept trebat će vam električna sjeckalica kako biste mogli što bolje usitniti cvjetaču. Ove tortilje imaju jako zanimljivu teksturu, zahvaljujući tapiokinom škrobu zbog kojeg su elastične i mogu se savijati i puniti s vašim najdražim sastojcima.

 

Možda vas zanima... Avokado tost od batata - doručak za pamćenje! Kolumne

 

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Kako napraviti mlijeko od lana - mali trikovi za veliki užitak Kolumne Možda vas zanima... Kremasti puding poslužit će kao doručak i desert Kolumne

 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Sastojci:

  • 400 grama cvjetače
  • 2 velike žlice škroba od tapioke
  • 2 velike žlice krumpirovog škroba

Postupak pripreme:

  1. Cvjetaču operite, razrežite na manje komade, te stavite u sjeckalicu odnosno multipraktik. Cvjetaču treba usitniti na vrlo male komadiće.
  2. Sljedeće što treba učiniti jest istisnuti višak vode iz usitnjene smjese cvjetače. Kako bi to napravili, uzmite malo smjese, koliko vam stane u ruku, te drugom rukom pritisnite dok se višak vode ne iscijedi.
  3. Ocijeđenu smjesu stavite u drugu posudu, te ponavljajte ovaj postupak dok ne procijedite svu usitnjenu smjesu.
  4. U iscijeđenu smjesu dodajte 2 velike žlice škroba od tapioke i 2 velike žlice krumpirovog škroba. Rukama umijesite brašno u usitnjenu smjesu od cvjetače dok se sve ne poveže u jednolično “tijesto”.
  5. Pobrašnite odnosno poškrobite površinu na kojoj ćete raditi, te rukama otkinite komad iz velike smjese tijesta. Lagano potiskujte smjesu i rukama oblikujte tortilju. Kako bi spriječili da vam se tijesto zalijepi za ruke, pobrašnite i njih. Ako se tortilja teško odvaja od radne površine, podignite ju uz pomoć špatule ili širokog tupog noža.
  6. Na vruću tavu za palačinke stavite tortilju, te ju nakon nekoliko minuta okrenite i pecite na drugoj strani. Ja sam tortilje oblikovala i pekla jednu po jednu.
  7. Napunite svojim najdražim sastojcima i uživajte.

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman  | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.