Kolumne 15. lipnja 2020.

Losos iz pećnice posluži uz šparoge i rižu

la vie shobaine
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim recept s lososom i blanširanim šparogama....

Radi se o jelu koje možete brzo pripremiti jer se losos peče 10-ak minuta, a šparoge su spremne još i brže. Ovo jelo servirala sam uz rižu i rukolu i jednostavan umak od jogurta, limuna i majoneze koji povezuje sve okuse. 

 

Možda vas zanima... Slastan crveni rižoto s radičom i pancetom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: la vie shobaine la vie shobaine

Sastojci: 

  • 200 gr filet lososa
  • ½ šalice riže
  • 1  žlica majoneze
  • 1 žlica tamari umaka
  • 100 gr šparoga
  • ½ avokada
  • ½ krastavca
  • 1 žličica majoneze
  • 1 žličica tamari umaka
  • 50 ml tekućeg jogurta
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 cm svježeg đumbira
  • 2 šake rukole

 

Možda vas zanima... Salata od cikorije i ljubičastog batata Kolumne

 

Priprema:

  1. Pripremite marinadu za losos: u zdjelici sjedinite majonezu i tamari umak. Losos sa svih strana premažite tom smjesom pa ga stavite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Stavite peći na 180 stupnjeva 10-12 minuta. 
  2. Rižu isperite i skuhajte. 
  3. Šparoge blanširajte tako da ih kratko termički obradite u zakuhanoj vodi 2-3 minute. Nakon termičke obrade uronite ih u hladnu vodu da zaustavite proces kuhanja.
  4. Avokado i krastavac narežite, a rukolu operite. 
  5. Pripremite umak za serviranje: u zdjelici pomiješajte majonezu, jogurt, tamari umak, limunov sok i sitno nasjeckani đumbir. Dobro promiješajte. 
  6. Poslužite tako da u zdjelici za serviranje stavite rižu s jedne strane i rukolu s druge. Posložite šparoge, krastavac i avokado. Na vrh stavite filet lososa pa sve prelijte pripremljenim umakom. Dobar tek!

 | Author: la vie shobaine la vie shobaine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.