Kolumne 14. veljače 2023.

Losos iz pećnice posluži uz šparoge i rižu

foto: la vie shobaine
gastro postao gastro.24sata.hr
Zbog teške hrane i neizbalansirane prehrane nedostaje ti energije, ne osjećaš se dobro i potreban ti je novi start? Ne brini, osigurali smo recepte koji će potaknuti oporavak organizma i opskrbiti ga energijom. Vrijeme je za dobar start!

Donosimo recept s lososom i blanširanim šparogama. Radi se o jelu koje možeš brzo pripremiti jer se losos peče 10-ak minuta, a šparoge su spremne još i brže. Ovo jelo servirala sam uz rižu i rukolu i jednostavan umak od jogurta, limuna i majoneze koji povezuje sve okuse. Sada zaista ne možeš reći da nemaš vremena za zdrave obroke, zar ne?

 | Author: la vie shobaine foto: la vie shobaine

Sastojci: 

  • 200 g lososa
  • ½ šalice riže
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica tamari umaka
  • 100 gr šparoga
  • ½ avokada
  • ½ krastavca
  • 1 žličica majoneze
  • 1 žličica tamari umaka
  • 50 ml tekućeg jogurta
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 cm svježeg đumbira
  • 2 šake rukole

Priprema:

  1. Pripremi marinadu za losos: u zdjelici sjedini majonezu i tamari umak. Losos sa svih strana premaži tom smjesom pa ga stavi na pleh za pečenje koji si obložila papirom za pečenje.
  2. Stavi peći na 180 stupnjeva, na 10 do 12 minuta. 
  3. Rižu isperi i skuhaj. 
  4. Šparoge blanširaj tako da ih kratko termički obradiš u zakuhanoj vodi. Nakon termičke obrade, uroni ih u hladnu vodu da zaustaviš proces kuhanja.
  5. Avokado i krastavac nareži, a rukolu operi. 
  6. Pripremi umak za serviranje: u zdjelici pomiješaj majonezu, jogurt, tamari umak, limunov sok i sitno nasjeckani đumbir. Dobro promiješaj. 
  7. Posluži tako da u zdjelici za serviranje staviš rižu s jedne strane i rukolu s druge. Posloži šparoge, krastavac i avokado. Na vrh stavi filet lososa pa sve prelij pripremljenim umakom. Dobar tek!

 | Author: la vie shobaine foto: la vie shobaine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.