Kolumne 11. travnja 2021.

Losos iz pećnice posluži uz šparoge i rižu

la vie shobaine
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas ti donosim recept s lososom i blanširanim šparogama....

Radi se o jelu koje možeš brzo pripremiti jer se losos peče 10-ak minuta, a šparoge su spremne još i brže. Ovo jelo servirala sam uz rižu i rukolu i jednostavan umak od jogurta, limuna i majoneze koji povezuje sve okuse. 

 

Možda vas zanima... Slastan rižoto s radičem i pancetom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: la vie shobaine la vie shobaine

Sastojci: 

  • 200 g lososa
  • ½ šalice riže
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica tamari umaka
  • 100 gr šparoga
  • ½ avokada
  • ½ krastavca
  • 1 žličica majoneze
  • 1 žličica tamari umaka
  • 50 ml tekućeg jogurta
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 cm svježeg đumbira
  • 2 šake rukole

 

Možda vas zanima... Salata od cikorije i ljubičastog batata Kolumne

 

Priprema:

  1. Pripremi marinadu za losos: u zdjelici sjedini majonezu i tamari umak. Losos sa svih strana premaži tom smjesom pa ga stavi na pleh za pečenje koji si obložila papirom za pečenje.
  2. Stavi peći na 180 stupnjeva, na 10 do 12 minuta. 
  3. Rižu isperi i skuhaj. 
  4. Šparoge blanširaj tako da ih kratko termički obradiš u zakuhanoj vodi. Nakon termičke obrade, uroni ih u hladnu vodu da zaustaviš proces kuhanja.
  5. Avokado i krastavac nareži, a rukolu operi. 
  6. Pripremi umak za serviranje: u zdjelici pomiješaj majonezu, jogurt, tamari umak, limunov sok i sitno nasjeckani đumbir. Dobro promiješaj. 
  7. Posluži tako da u zdjelici za serviranje staviš rižu s jedne strane i rukolu s druge. Posloži šparoge, krastavac i avokado. Na vrh stavi filet lososa pa sve prelij pripremljenim umakom. Dobar tek!

 | Author: la vie shobaine la vie shobaine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.