gastro postao
Danas vam donosim recept s lososom i blanširanim šparogama....
Radi se o jelu koje možete brzo pripremiti jer se losos peče 10-ak minuta, a šparoge su spremne još i brže. Ovo jelo servirala sam uz rižu i rukolu i jednostavan umak od jogurta, limuna i majoneze koji povezuje sve okuse.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
la vie shobaine
Sastojci:
- 200 gr filet lososa
- ½ šalice riže
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica tamari umaka
- 100 gr šparoga
- ½ avokada
- ½ krastavca
- 1 žličica majoneze
- 1 žličica tamari umaka
- 50 ml tekućeg jogurta
- 1 žličica limunovog soka
- 1 cm svježeg đumbira
- 2 šake rukole
Priprema:
- Pripremite marinadu za losos: u zdjelici sjedinite majonezu i tamari umak. Losos sa svih strana premažite tom smjesom pa ga stavite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Stavite peći na 180 stupnjeva 10-12 minuta.
- Rižu isperite i skuhajte.
- Šparoge blanširajte tako da ih kratko termički obradite u zakuhanoj vodi 2-3 minute. Nakon termičke obrade uronite ih u hladnu vodu da zaustavite proces kuhanja.
- Avokado i krastavac narežite, a rukolu operite.
- Pripremite umak za serviranje: u zdjelici pomiješajte majonezu, jogurt, tamari umak, limunov sok i sitno nasjeckani đumbir. Dobro promiješajte.
- Poslužite tako da u zdjelici za serviranje stavite rižu s jedne strane i rukolu s druge. Posložite šparoge, krastavac i avokado. Na vrh stavite filet lososa pa sve prelijte pripremljenim umakom. Dobar tek!
la vie shobaine