Recepti 24. ožujka 2017.

Hrskavo: Galette s tikvicama, kukuruzom i kozjim sirom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajno jelo koje možete poslužiti kao popodnevnu užinu ili slani desert.

Neodoljiva kombinacija uvijek dobrih tikvica, slatkog kukuruza šećerca i mirisnog kozjeg sira ostavit će vas bez teksta!

Hrskavi galette prava je poslastica bez obzira na koji način ga pripremali - slatko ili slano. Ono što je odlično kod ove verzije pite, jest što je srednji dio otvoren, a time je nadjevu pružena mogućnost da se malo zapeče i pusti neke druge mirise koje inače ne bismo dobili ako bismo radili običnu, tijestom prekrivenu pitu.

Galette možete, kao što smo već mnogo puta pisali, raditi s bilo kojim voćem ili povrćem tako da samo trebate pustiti mašti na volju i sjajan obrok je tu!

Za one koji ipak ne vole malo jači miris kozjeg sira, preporučujemo svježi kravlji sir ili čak ricottu.

Sastojci:

  • Tijesto za galette napravite po ovom receptu (samo bez šećera)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 ljutika, narezana na kockice
  • 1 tikvica, narezana na sitne kockice
  • 1/4 žličice soli
  • papar
  • 2 šalice kukuruza šećerca
  • 2 žličice svježeg timijana
  • 3/4 šalice svježeg kozjeg sira
  • 1 žličica senfa

Priprema:

  1.  Zagrijati ulje pa popržiti ljutiku dok ne omekša
  2. Dodati tikvicu i pržiti još 4 - 5 minuta dok tikvica ne omekša
  3. Maknuti s vatre pa umiješati kukuruz, sol, papar i timijan te pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi
  4. Umiješati kozji sir 
  5. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  6. Razvući tijesto u krug promjera 26 cm i prebaciti ga u kalup premazan maslacem te tijesto premazati senfom
  7. Napuniti tijesto nadjevom te rub tijesta pritisnuti prema sredini, ostavljajući na sredini otvoren nadjev
  8. Peći u zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta, dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju i korica postane hrskava
  9. Pustiti da se ohladi nakon pečenja 5 minuta pa narezati na kriške i poslužiti

Dobar tek! 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.