Neodoljiva kombinacija uvijek dobrih tikvica, slatkog kukuruza šećerca i mirisnog kozjeg sira ostavit će vas bez teksta!
Hrskavi galette prava je poslastica bez obzira na koji način ga pripremali - slatko ili slano. Ono što je odlično kod ove verzije pite, jest što je srednji dio otvoren, a time je nadjevu pružena mogućnost da se malo zapeče i pusti neke druge mirise koje inače ne bismo dobili ako bismo radili običnu, tijestom prekrivenu pitu.
Galette možete, kao što smo već mnogo puta pisali, raditi s bilo kojim voćem ili povrćem tako da samo trebate pustiti mašti na volju i sjajan obrok je tu!
Za one koji ipak ne vole malo jači miris kozjeg sira, preporučujemo svježi kravlji sir ili čak ricottu.
Sastojci:
- Tijesto za galette napravite po ovom receptu (samo bez šećera)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 ljutika, narezana na kockice
- 1 tikvica, narezana na sitne kockice
- 1/4 žličice soli
- papar
- 2 šalice kukuruza šećerca
- 2 žličice svježeg timijana
- 3/4 šalice svježeg kozjeg sira
- 1 žličica senfa
Priprema:
- Zagrijati ulje pa popržiti ljutiku dok ne omekša
- Dodati tikvicu i pržiti još 4 - 5 minuta dok tikvica ne omekša
- Maknuti s vatre pa umiješati kukuruz, sol, papar i timijan te pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi
- Umiješati kozji sir
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Razvući tijesto u krug promjera 26 cm i prebaciti ga u kalup premazan maslacem te tijesto premazati senfom
- Napuniti tijesto nadjevom te rub tijesta pritisnuti prema sredini, ostavljajući na sredini otvoren nadjev
- Peći u zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta, dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju i korica postane hrskava
- Pustiti da se ohladi nakon pečenja 5 minuta pa narezati na kriške i poslužiti
Dobar tek!