Recepti 163 prikaza 21. veljače 2017.

Raspametite se: Ravioli s kozjim sirom i škampima

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jednostavan i ukusan ručak oduševit će baš svakog!

Ako volite sami pripremati tijesto, vjerujemo kako će vam se ovaj recept jako svidjeti! Ali ne samo zato što ste ga sami pripremili, već i što su ovi ravioli toliko savršeno ukusni da ćete od sada htjeti jesti samo njih!

Ako niste ljubitelj kozjeg sira, slobodno koristite neki kravlji meki, svježi sir, a umjesto škampa možete staviti i račiće. 

Raviole poslužite tople, s nekom finom sezonskom salatom i uživajte u mirisnom i ukusnom obroku!

Ravioli | Author: Stockfood Stockfood

Sastojci:

  • Za raviole:
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Za punjenje:
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 - 6 škampa
  • 1/4 šalice kozjeg sira
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žlica svježeg sjeckanog timijana
  • 1 žličica svježeg sjeckanog ružmarina
  • Sol i papar
  • Za umak:
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 4 - 6 škampa
  • 1/2 šalice bijelog vina

Priprema: 

  1. Od sastojaka za raviole zamijesiti glatko tijesto, razvući ga i ostaviti na pobrašnjenoj površini dok ne pripremite nadjev
  2. Nadjev: Zagrijati maslinovo ulje i kratko propirjati škampe da dobiju boju; izvaditi ih  i skinuti ljusku pa ih žlicom natrgati na sitnije komade i pomiješati sa sirom, timijanom, ružmarinom te posoliti i popapriti. 
  3. Umak: Zagrijati maslac i maslinovo ulje pa propirjati škampe i ponovno ih izvaditi kada dobiju boju i skinuti im ljuske. kada su očišćene, natrgati ih na sitnije komade i vratiti u zagrijani maslac pa zaliti vinom i kuhati još nekoliko minuta.
  4. Od tijesta izrezati 48 komada (okruglim nožem za pizzu) i na 24 komada staviti žlicu nadjeva te ih poklopiti drugom polovicom tijesta i pritisnuti sve spojeve vilicom. Skuhati raviole.
  5. Gotove raviole poslužiti tople s pripremljenim umakom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.