gastro postao
Ovaj jednostavan i ukusan ručak oduševit će baš svakog!
Ako volite sami pripremati tijesto, vjerujemo kako će vam se ovaj recept jako svidjeti! Ali ne samo zato što ste ga sami pripremili, već i što su ovi ravioli toliko savršeno ukusni da ćete od sada htjeti jesti samo njih!
Ako niste ljubitelj kozjeg sira, slobodno koristite neki kravlji meki, svježi sir, a umjesto škampa možete staviti i račiće.
Raviole poslužite tople, s nekom finom sezonskom salatom i uživajte u mirisnom i ukusnom obroku!
Sastojci:
- Za raviole:
- 2 šalice glatkog brašna
- 3 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- Za punjenje:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 - 6 škampa
- 1/4 šalice kozjeg sira
- 3 žlice mlijeka
- 1 žlica svježeg sjeckanog timijana
- 1 žličica svježeg sjeckanog ružmarina
- Sol i papar
- Za umak:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 4 - 6 škampa
- 1/2 šalice bijelog vina
Priprema:
- Od sastojaka za raviole zamijesiti glatko tijesto, razvući ga i ostaviti na pobrašnjenoj površini dok ne pripremite nadjev
- Nadjev: Zagrijati maslinovo ulje i kratko propirjati škampe da dobiju boju; izvaditi ih i skinuti ljusku pa ih žlicom natrgati na sitnije komade i pomiješati sa sirom, timijanom, ružmarinom te posoliti i popapriti.
- Umak: Zagrijati maslac i maslinovo ulje pa propirjati škampe i ponovno ih izvaditi kada dobiju boju i skinuti im ljuske. kada su očišćene, natrgati ih na sitnije komade i vratiti u zagrijani maslac pa zaliti vinom i kuhati još nekoliko minuta.
- Od tijesta izrezati 48 komada (okruglim nožem za pizzu) i na 24 komada staviti žlicu nadjeva te ih poklopiti drugom polovicom tijesta i pritisnuti sve spojeve vilicom. Skuhati raviole.
- Gotove raviole poslužiti tople s pripremljenim umakom.
Dobar tek!