Recepti 14. prosinca 2016.

Najbolji recept za domaću tjesteninu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste ikada htjeli sami napraviti tjesteninu za ručak, sada to možete!

Mislili ste da je teško napraviti domaću tjesteninu i da će vam oduzeti puno vremena? OK, možda će vam trebati malo više od otvaranja vrećice s kupljenom tjesteninom i ubacivanja u vruću vodu, ali osjećaj zadovoljstva koji ćete imati kada sami napravite domaću tjesteninu će biti neprocjenjiv! Uz ovaj bazni recept napravite tjesteninu bilo kojeg oblika. 

Sastojci:

  • 2 šalice glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice vode (ili više po potrebi)

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte sve sastojke i lagano ih rukama mijesite dok ne dobijete dovoljno čvrsto i kompaktno tijesto
  2. Prebacite tijesto na pobrašnjenu dasku i mijesite ga otprilike još 10 minuta
  3. Ostavite ga potom 5 - 10 minuta da odstoji
  4. Podijelite tijesto na nekoliko dijelova (koliko vam je lakše razvući)
  5. Tanko razvučeno tijesto režite po želji, odnosno, ako imate mašinu za izradu tjestenine, odaberite način rezanja koji želite 

I to je to! Vaša tjestenina je gotova i spremna za kuhanje!

*S obzirom na to da se radi o svježem tijestu, nije ga potrebno predugo kuhati. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.