gastro postao
Kremasta, puna okusa, s dodatkom sira i slanine. Jednostavnu tjesteninu s prokulicama vole baš svi!
Slasna tjestenina u kremastom umaku od vina, češnjaka, sira i slanine uz dodatak jednostavnih, ali tako aromatičnih prokulica vrlo lako će postati vaš najdraži zimski ručak. Jednostavna i brza priprema, zdrave prokulice i ono najvažnije - uživanje u kremastom savršenstvu. Navalite!
Potrebno vam je:
- 300 g prokulica
- 3 režnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 40 g parmezana
- 50 g slanine
- 30 g maslaca
- 300 g tjestenine
- Sol, papar
- Peršin
- Ulje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Prokulice najprije nasjeckajte na polovice, a zatim ih rasporedite po papiru za pečenje, poprskajte ih maslinovim uljem, soli i paprom.
- Dobro protresite pa ubacite u pećnicu na 15 minuta.
- Tjesteninu stavite kuhati u posoljenu vodu.
- Na tavu otopite kockicu maslaca pa mu dodajte slaninu, pustite da dobije koricu, pa dodajte sitno sjeckan češnjak.
- Kuhajte oko minutu pa dodajte bijelo vino.
- Kuhajte dok se količina vina ne smanji za pola.
- Dodajte vrhnje za kuhanje pa dobro pomiješajte.
- Kuhajte na laganoj vatri, začinite soli i paprom, a zatim ubacite i parmezan.
- Dobro pomiješajte i maknite s vatre.
- Ubacite svježi sjeckani peršin.
- Prokulice izvadite iz pećnice i ubacite u umak.
- Prelijte po skuhanoj tjestenini.
Dobar tek!