Recepti 12. prosinca 2016.

Kremasta tjestenina s umakom od vina, slanine i prokulica

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta, puna okusa, s dodatkom sira i slanine. Jednostavnu tjesteninu s prokulicama vole baš svi!

Slasna tjestenina u kremastom umaku od vina, češnjaka, sira i slanine uz dodatak jednostavnih, ali tako aromatičnih prokulica vrlo lako će postati vaš najdraži zimski ručak. Jednostavna i brza priprema, zdrave prokulice i ono najvažnije - uživanje u kremastom savršenstvu. Navalite!

Potrebno vam je:

  • 300 g prokulica
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 40 g parmezana
  • 50 g slanine
  • 30 g maslaca
  • 300 g tjestenine
  • Sol, papar
  • Peršin
  • Ulje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Prokulice najprije nasjeckajte na polovice, a zatim ih rasporedite po papiru za pečenje, poprskajte ih maslinovim uljem, soli i paprom.
  3. Dobro protresite pa ubacite u pećnicu na 15 minuta.
  4. Tjesteninu stavite kuhati u posoljenu vodu.
  5. Na tavu otopite kockicu maslaca pa mu dodajte slaninu, pustite da dobije koricu, pa dodajte sitno sjeckan češnjak.
  6. Kuhajte oko minutu pa dodajte bijelo vino.
  7. Kuhajte dok se količina vina ne smanji za pola.
  8. Dodajte vrhnje za kuhanje pa dobro pomiješajte.
  9. Kuhajte na laganoj vatri, začinite soli i paprom, a zatim ubacite i parmezan.
  10. Dobro pomiješajte i maknite s vatre.
  11. Ubacite svježi sjeckani peršin.
  12. Prokulice izvadite iz pećnice i ubacite u umak.
  13. Prelijte po skuhanoj tjestenini.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.