gastro postao
Napravite ovo poznato jelo u samo pola sata
Ako još nikad niste radili Stroganoff jer ste mislili da je kompliciran, sada je vrijeme da ga napravite. Oduzet će vam otprilike 30 minuta vremena, a zadovoljstvo koje ćete osjećati nakon što ga skuhate bit će neprocjenjivo. Poslužite ga uz svježu sezonsku salatu i razveselite svoje nepce pravom gozbom!
Sastojci:
- 2 šalice gljiva (šampinjona ili vrganja)
- maslac/maslinovo ulje
- 1 luk narezan na trakice
- 450 g govedine (pečenica ili file)
- 1 1/2 šalica kiselog vrhnja
- sol, papar, suha ili svježa kadulja i mljevena paprika
- Tjestenina s jajima (pappardelle ili tagliatelle)
Priprema:
- Sotirati gljive na maslacu ili ulju dok ne omekšaju
- Maknuti gljive i u istoj tavi popržiti luk da omekša, dodati meso i lagano kuhati dok ne omekša
- Maknuti meso iz tave i uliti vrhnje te ga lagano kuhati na najmanjoj temperaturi; dodati sol, papar, kadulju i mljevenu papriku
- Vratiti meso u vrhnje i sve zajedno kuhati još nekoliko minuta
- Zakuhati vodu i napraviti tjesteninu prema uputama na pakiranju
- Poslužiti tjesteninu prelivenu umakom od mesa i ukrasiti s malo svježeg bosiljka
Dobar tek!