Recepti 08. prosinca 2016.

Vrhunski Stroganoff s govedinom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite ovo poznato jelo u samo pola sata

Ako još nikad niste radili Stroganoff jer ste mislili da je kompliciran, sada je vrijeme da ga napravite. Oduzet će vam otprilike 30 minuta vremena, a zadovoljstvo koje ćete osjećati nakon što ga skuhate bit će neprocjenjivo. Poslužite ga uz svježu sezonsku salatu i razveselite svoje nepce pravom gozbom!

Sastojci:

  • 2 šalice gljiva (šampinjona ili vrganja)
  • maslac/maslinovo ulje
  • 1 luk narezan na trakice
  • 450 g govedine (pečenica ili file)
  • 1 1/2 šalica kiselog vrhnja
  • sol, papar, suha ili svježa kadulja i mljevena paprika
  • Tjestenina s jajima (pappardelle ili tagliatelle)

Priprema:

  1. Sotirati gljive na maslacu ili ulju dok ne omekšaju
  2. Maknuti gljive i u istoj tavi popržiti luk da omekša, dodati meso i lagano kuhati dok ne omekša
  3. Maknuti meso iz tave i uliti vrhnje te ga lagano kuhati na najmanjoj temperaturi; dodati sol, papar, kadulju i mljevenu papriku
  4. Vratiti meso u vrhnje i sve zajedno kuhati još nekoliko minuta
  5. Zakuhati vodu i napraviti tjesteninu prema uputama na pakiranju
  6. Poslužiti tjesteninu prelivenu umakom od mesa i ukrasiti s malo svježeg bosiljka 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.