Recepti 16. listopada 2016.

Domaći ravioli u umaku od gljiva

Ravioli
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz umak od rajčica, umak od gljiva najbolji je dodatak tjestenini

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1904

Ravioli

  • 4 kom jaje kokošje
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • sol

Nadjev

  • 200 g kuhana šunka
  • 400 g svježi kravlji sir
  • 12 žlica parmezan
  • peršin, list
  • sol
  • papar

Ostalo

  • 2 žličica ulje maslinovo
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 1 režanj češnjak
  • 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 300 ml vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Od jaja, ulja, brašna i malo soli umijesite tijesto te ostavite da odstoji jedan sat. Razvaljajte tijesto na debljinu od dva milimetra te ga izrežite na krugove. Šunku sitno narežite i pomiješajte s ostalim sastojcima za nadjev. Nadjenite krugove i premažite ih bjelanjkom. Prebacite jedan preko drugog i dobro pritisnite prstom da se spoje. Skuhajte ih u vrućoj vodi.
  2. U međuvremenu u tavi na srednjoj temperaturi zagrijte ulje. Dodajte sjeckani poriluk i češnjak te pirjajte, često miješajući, otprilike pet minuta, dok poriluk ne omekša.
  3. Dodajte narezanu slaninu i gljive te nastavite pirjati, povremeno miješajući, pet minuta, dok gljive ne omekšaju. Dodajte vrhnje te zagrijte do vrenja. Smanjite temperaturu na srednju te kuhajte još dvije, tri minute, dok se vrhnje malo ne zgusne. Dodajte raviole te kuhajte, miješajući, do dvije minute i potom poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.