gastro postao
Uz umak od rajčica, umak od gljiva najbolji je dodatak tjestenini
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1904
Ravioli
- 4 kom jaje kokošje
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- sol
Nadjev
- 200 g kuhana šunka
- 400 g svježi kravlji sir
- 12 žlica parmezan
- peršin, list
- sol
- papar
Ostalo
- 2 žličica ulje maslinovo
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 1 režanj češnjak
- 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 300 ml vrhnje za kuhanje
Priprema
- Od jaja, ulja, brašna i malo soli umijesite tijesto te ostavite da odstoji jedan sat. Razvaljajte tijesto na debljinu od dva milimetra te ga izrežite na krugove. Šunku sitno narežite i pomiješajte s ostalim sastojcima za nadjev. Nadjenite krugove i premažite ih bjelanjkom. Prebacite jedan preko drugog i dobro pritisnite prstom da se spoje. Skuhajte ih u vrućoj vodi.
- U međuvremenu u tavi na srednjoj temperaturi zagrijte ulje. Dodajte sjeckani poriluk i češnjak te pirjajte, često miješajući, otprilike pet minuta, dok poriluk ne omekša.
- Dodajte narezanu slaninu i gljive te nastavite pirjati, povremeno miješajući, pet minuta, dok gljive ne omekšaju. Dodajte vrhnje te zagrijte do vrenja. Smanjite temperaturu na srednju te kuhajte još dvije, tri minute, dok se vrhnje malo ne zgusne. Dodajte raviole te kuhajte, miješajući, do dvije minute i potom poslužite.