Recepti 30. siječnja 2017.

Isprobajte: Tjestenina sa škampima i bijelim umakom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo jednostavan, a divan obrok koji možete pripremiti za današnji ručak!

Ako vam je već pomalo dosta tjestenine s piletinom, povrćem ili raznim umacima, vrijeme je da probate tjesteninu sa škampima!

Iako se možda čini nespojivo, škampi se savršeno slažu s tjesteninom.

Još ako ih poslužite s divnim bijelim umakom, češnjakom i bosiljkom, dobit ćete pravu mirisnu gozbu gotovu u manje od pola sata!

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 2 žlice maslaca
  • 500 g škampa, očišćenih
  • 1 naribani češanj češnjaka
  • 2 šalice pomiješanog mlijeka i vrhnja za kuhanje (1/2 mlijeka + 1/2 vrhnja)
  • Nekoliko listova svježeg bosiljka, nasjeckanog ili 1 žličica suhog
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • Sol i papar
  • Suha ljuta paprika u ljuskicama (po želji)

Priprema:

  1. Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju
  2. Zagrijati maslac na tavi na srednjoj temperaturi, dodati škampe i češnjak i propržiti kratko - oko 5 minuta pa maknuti škampe iz tave
  3. Dodati 2 šalice mlijeka i vrhnja za kuhanje, smanjiti temperaturu na najmanju pa pričekati da zakuha te ostaviti 15 minuta da krčka
  4. Dodati škampe, bosiljak, parmezan te posoliti/popapriti po želji i kuhati sve zajedno još nekoliko minuta - dok se sir ne rastopi
  5. Pomiješati s tjesteninom i poslužiti posipano ljuskicama paprike 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.