gastro postao
Vrlo jednostavan, a divan obrok koji možete pripremiti za današnji ručak!
Ako vam je već pomalo dosta tjestenine s piletinom, povrćem ili raznim umacima, vrijeme je da probate tjesteninu sa škampima!
Iako se možda čini nespojivo, škampi se savršeno slažu s tjesteninom.
Još ako ih poslužite s divnim bijelim umakom, češnjakom i bosiljkom, dobit ćete pravu mirisnu gozbu gotovu u manje od pola sata!
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 2 žlice maslaca
- 500 g škampa, očišćenih
- 1 naribani češanj češnjaka
- 2 šalice pomiješanog mlijeka i vrhnja za kuhanje (1/2 mlijeka + 1/2 vrhnja)
- Nekoliko listova svježeg bosiljka, nasjeckanog ili 1 žličica suhog
- 2 žlice naribanog parmezana
- Sol i papar
- Suha ljuta paprika u ljuskicama (po želji)
Priprema:
- Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju
- Zagrijati maslac na tavi na srednjoj temperaturi, dodati škampe i češnjak i propržiti kratko - oko 5 minuta pa maknuti škampe iz tave
- Dodati 2 šalice mlijeka i vrhnja za kuhanje, smanjiti temperaturu na najmanju pa pričekati da zakuha te ostaviti 15 minuta da krčka
- Dodati škampe, bosiljak, parmezan te posoliti/popapriti po želji i kuhati sve zajedno još nekoliko minuta - dok se sir ne rastopi
- Pomiješati s tjesteninom i poslužiti posipano ljuskicama paprike
Dobar tek!