gastro postao
Tradicionalni specijalitet kojeg morate isprobati
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 303
Potrebno vam je
- 225 g škampi
- 2 režanj češnjak
- 1 kom ljutika
- 0.50 šalica vino bijelo
- 0.50 šalica riblji temeljac
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 šalica krušne mrvice
- 2 žlica peršin, list
Priprema
- Propirjajte škampe na ulju dok ne poprime smeđu boju, no nemojte ih skroz ispeći. Premjestite ih na tanjur.
- Na ulju također propirjajte ljutiku i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte pastu od rajčice. Deglazirajte vinom i temeljcem pa reducirajte za pola.
- Vratite škampe i kuhajte još minutu. Dodajte mrvice i peršin te poslužite.
Izvor Skuhatćute