gastro postao
Okušajte se u pripremu sjajnih cannellona s kremastim punjenjem od odabranih sireva i fine pečene tikve
Sasvim drugačiji, još bolji i ukusniji ručak bit će spreman prije nego što to možete zamisliti. Kremasti i sočni, ovi cannelloni oduševit će vas na čak nekoliko razina. Najprije će vas oduševiti divna tekstura, zatim kremoznost punjenja, a na kraju divan spoj okusa koji daju odabrani sirevi, tikva i začini po vašoj želji. Fino, brzo i tako jednostavno!
Potrebno vam je:
- 8 komada svježih listova za lazanje
- 200 g tikve
- 3 režnja češnjaka
- 120 g ricotte ili nekog drugog sira
- 4 žlice ribanog sira po želji
- 6 žlica maslaca
- Začinsko bilje (Peršin, vlasac, kadulja...)
- Sol, papar
Priprema:
- Tikvu najprije očistite i narežite je na veće komade.
- Začinite je soli, paprom i malo maslinovog ulja pa je ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pecite dok ne omekša.
- Češnjak nasjeckajte na sitno pa ga zajedno sa žlicom maslinovog ulja kratko pirjajte, a zatim prebacite u mužar i pretvorite sve zajedno u pastu.
- Prebacite pastu u posudu, dodajte ricottu i ribani sir, sol i papar.
- Dobro pomiješajte.
- Kada je tikva gotova, pomoću štapnog miksera ili pomagala za izradu pire krumpira je pretvorite u pire.
- Umiješajte u smjesu sa sirom.
- Smjesom premažite listove za lazanje pa ih zarolajte.
- Posudu za pečenje premažite maslacem i u nju posložite svoje rolice.
- Na tavi otopite maslac i dodajte mu začinsko bilje po želji.
- Kuhajte dok maslac lagano ne posmeđi, a zatim dobivenim premažite rolice.
- Ako ste listove za lazanje prokuhavali, u posudu dodajte pet žlica te vode, prekrijte folijom i pecite oko 20 do 25 minuta, dok cannelloni ne omekšaju, a zadnjih pet minuta ih pecite otkrivene.
Dobar tek!