Recepti 17. veljače 2017.

Brzi kremasti cannelloni s tikvom i sirom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Okušajte se u pripremu sjajnih cannellona s kremastim punjenjem od odabranih sireva i fine pečene tikve

Sasvim drugačiji, još bolji i ukusniji ručak bit će spreman prije nego što to možete zamisliti. Kremasti i sočni, ovi cannelloni oduševit će vas na čak nekoliko razina. Najprije će vas oduševiti divna tekstura, zatim kremoznost punjenja, a na kraju divan spoj okusa koji daju odabrani sirevi, tikva i začini po vašoj želji. Fino, brzo i tako jednostavno!

Potrebno vam je:

  • 8 komada svježih listova za lazanje
  • 200 g tikve
  • 3 režnja češnjaka
  • 120 g ricotte ili nekog drugog sira
  • 4 žlice ribanog sira po želji
  • 6 žlica maslaca
  • Začinsko bilje (Peršin, vlasac, kadulja...)
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Tikvu najprije očistite i narežite je na veće komade.
  2. Začinite je soli, paprom i malo maslinovog ulja pa je ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Pecite dok ne omekša.
  4. Češnjak nasjeckajte na sitno pa ga zajedno sa žlicom maslinovog ulja kratko pirjajte, a zatim prebacite u mužar i pretvorite sve zajedno u pastu.
  5. Prebacite pastu u posudu, dodajte ricottu i ribani sir, sol i papar.
  6. Dobro pomiješajte.
  7. Kada je tikva gotova, pomoću štapnog miksera ili pomagala za izradu pire krumpira je pretvorite u pire.
  8. Umiješajte u smjesu sa sirom.
  9. Smjesom premažite listove za lazanje pa ih zarolajte.
  10. Posudu za pečenje premažite maslacem i u nju posložite svoje rolice.
  11. Na tavi otopite maslac i dodajte mu začinsko bilje po želji.
  12. Kuhajte dok maslac lagano ne posmeđi, a zatim dobivenim premažite rolice.
  13. Ako ste listove za lazanje prokuhavali, u posudu dodajte pet žlica te vode, prekrijte folijom i pecite oko 20 do 25 minuta, dok cannelloni ne omekšaju, a zadnjih pet minuta ih pecite otkrivene.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.