gastro postao
Izdašno jelo koje će se svidjeti svima!
Sjajno talijansko jelo koje možete pripremiti za današnji ručak, u ovoj izdašnoj verziji, zasitit će i najgladnije!
Savršen spoj junetine i gljiva, učinit će ovu kombinaciju sličnom lazanjama.
Poslužite uz sezonsku salatu i uživajte u ovom divnom obroku!
Sastojci:
- Maslinovo ulje
- 400 g mljevene junetine
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 150 ml temeljca
- 150 g šampinjona
- 2 žlice pasirane rajčice
- Svježe kore za lazanje
- 350 ml umaka od sira (na žlici maslaca popržiti glatko brašno; zaliti toplim mlijekom (150 ml), kada zakuha dodati 200 g naribanog cheddara i miješati dok se sir ne rastopi)
- 100 g pasirane rajčice
- 15 g naribanog parmezana
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Na ulju pržiti luk dok ne omekša - oko 5 minuta; dodati narezane gljive i kuhati još 5 minuta; dodati mljeveno meso i pirjati sve zajedno dok se meso ne ispeče, posoliti/popapriti po želji; pojačati vatru te dodati temeljac i pasiranu rajčicu. Kuhati dok tekućina gotovo sasvim ne ispari
- Vatrostalnu posudu premazati maslacem i na dno rasporediti nekoliko žlica umaka od sira
- Kore za lazanje na puniti pripremljenim mesom s gljivama i zarolati ih te slagati u vatrostalnu posudu
- Poslagane cannellone preliti ostatkom umaka od sira, pasiranom rajčicom (100 g) i posipati naribanim parmezanom
- Peći 10 - 15 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju