Recepti 04. veljače 2017.

Neodoljivi cannelloni s junetinom i gljivama

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izdašno jelo koje će se svidjeti svima!

Sjajno talijansko jelo koje možete pripremiti za današnji ručak, u ovoj izdašnoj verziji, zasitit će i najgladnije!

Savršen spoj junetine i gljiva, učinit će ovu kombinaciju sličnom lazanjama

Poslužite uz sezonsku salatu i uživajte u ovom divnom obroku!

Sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • 400 g mljevene junetine
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 150 ml temeljca
  • 150 g šampinjona
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • Svježe kore za lazanje
  • 350 ml umaka od sira (na žlici maslaca popržiti glatko brašno; zaliti toplim mlijekom (150 ml), kada zakuha dodati 200 g naribanog cheddara i miješati dok se sir ne rastopi)
  • 100 g pasirane rajčice
  • 15 g naribanog parmezana

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Na ulju pržiti luk dok ne omekša - oko 5 minuta; dodati narezane gljive i kuhati još 5 minuta; dodati mljeveno meso i pirjati sve zajedno dok se meso ne ispeče, posoliti/popapriti po želji; pojačati vatru te dodati temeljac i pasiranu rajčicu. Kuhati dok tekućina gotovo sasvim ne ispari
  3. Vatrostalnu posudu premazati maslacem i  na dno rasporediti nekoliko žlica umaka od sira
  4. Kore za lazanje na puniti pripremljenim mesom s gljivama i zarolati ih te slagati u vatrostalnu posudu
  5. Poslagane cannellone preliti ostatkom umaka od sira, pasiranom rajčicom (100 g) i posipati naribanim parmezanom
  6. Peći 10 - 15 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.