Špajza 19. siječnja 2017.

Odlična pileća salata s bademima i slanutkom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam je ostalo kuhane piletine jer ste radili pileću juhu, ovo je sjajan način da ju iskoristite.

Skuhali ste cijelo pile i ne znate što učiniti s njim? Sjajno! Predlažemo da napravite ovu odličnu salatu. No, ako niste skuhali pile, onda predlažemo da to učinite jer, vjerujte nam, nećete požaliti! Naravno, napravite pileću juhu od vode gdje ste skuhali pile (za bolji okus dodajte uobičajeno povrće - mrkvu, celer, peršin, luk).

Dakle, sve što trebate za ovu sjajnu salatu, koja je ujedno i dovoljno obilna da može biti kompletan ručak, jest dakle pile, slanutak, bademi, majoneza i začini. Može li jednostavnije?

Također, s obzirom na to da će komadi piletine biti sitni, s gotovom salatom možete primjerice napraviti i sendvič te ga ponijeti na posao za ručak ili ga možete složiti djeci za obrok u školi. 

Ako ga volite, ovoj salati možete dodati i luk nasjeckan na kockice čime će okus postati još bolji i intenzivniji.

Nadamo se da će vam se ova ideja svidjeti!

Sastojci:

  • 1 pile, skuhano, očišćeno od kostiju i natrgano na sitne komadiće
  • Konzerva slanutka od 450 ml (ocijediti ga)
  • Majoneza
  • Sol, papar, timijan
  • Nekoliko žlica badema
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica grčkog jogurta (po želji)

Priprema:

  1.  Pileće meso natrgati na sitnije komadiće
  2. Narezati bademe na sitnije ploškice, pomiješati ih s maslinovim uljem i medom te dodati prstohvat soli; popržiti ih na tavi dok ne dobiju lagano zlatnu boju, oko 5 - 6 minuta
  3. U posudu za salatu staviti meso, slanutak i bademe te posoliti/popapriti po želji i dodati žličicu timijana; pomiješati dobro s majonezom (staviti majoneze po želji, ovisno o tome koliko ju volite); ako želite, dodajte i žlicu grčkog jogurta
  4. Poslužiti s prepečencem, ili, po želji uz rižu, bulgur ili kuhani ječam te ju možete posipati i sjemenkama lana

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.