Recepti 19. siječnja 2017.

Isprobajte: Cannelloni s ricottom i špinatom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Unesite dašak Italije u svoj dom ovim mirisnim i slasnim jelom!

Ovo sjajno talijansko jelo, obično se priprema zamotano u kore za lazanje, ali svježe. Naime, domišljati Talijani su se dosjetili kako iskoristiti pripremljeno tijesto za lazanje koje im je ostalo i napunili su ih finim sirevima i povrćem, zapekli. 

I tako danas imamo ovaj slasni, meki i sočni užitak koji možete poslužiti kao glavno jelo, ali i kao prilog primjerice kuhanim pilećim prsima. Poslužite uz svježu i hrskavu zelenu salatu i uživajte.

Sastojci:

  • 250 ml pasirane rajčice + 4 žlice
  • 600 g ricotte
  • 250 g smrznutog špinata, blanširanog i nasjeckanog
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 2 žlice sjeckanog bosiljka (ili žličica suhog)
  • 20 g naribanog parmezana + 25 g
  • Sol i papar
  • 6 svježih listova za lazanje
  • 100 g naribane mozzarelle

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva
  2. Podmazati s malo maslaca vatrostalnu posudu za pečenje (20 x 28 x 4 cm) i na dno ravnomjerno rasporediti 250 ml pasirane rajčice (po želji ju malo posolite i pošećerite kako bi bila ukusnija)
  3. Pomiješati špinat, ricottu, 20 g parmezana, sol, papar, bosiljak i peršin dok se sastojci ne sjedine
  4. Ovisno o tome kako su kore za lazanje velike, prerežite ih na veličinu 14 x 16 cm (ako već nisu približno te veličine jer ima različitih veličina svježih kora za lazanje) i namažite svaku koru pripremljenom smjesom špinata i ricotte (smjesa bi trebala biti dovoljna za napuniti 8 kora pa ju otprilike tako rasporedite); zarolajte ih 
  5. Zarolane kore slažite u vatrostalnu posudu premazanu pasiranom rajčicom tako da sve kore stanu
  6. Kada ste iskoristili svu smjesu i poslagali sve kore, posipajte ih naribanim sirevima i premažite s dodatne 4 žlice pasirane rajčice
  7. Peći otprilike 25 minuta, odnosno, dok kore ne budu mekane, a sirevi rastopljeni i lijepe zlatne boje

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.