30. kolovoza 2016.

Usudite li se ovo spojiti: Božanstvene Cordon Bleu lazanje

lazanje
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li klasičan Cordon Bleu, ove lazanje zavoljet ćete još više!

Piletina, šunka i slanina izvrsno se slažu s bijelim umakom nalik na bešamel s dodatkom krem sira. Začinite cijelu stvar s dobrom količinom ribanog sira, peršinom, a između slojeva umetnite listove za lazanje. Savršeni slojevi lazanja koji će se topiti u vašim ustima pozivat će vas na još, a vama će, naravno, biti toliko teško odoljeti. Dokazano, ove lazanje nestaju u tren oka.

Potrebno vam je:

  • Kuhana piletina
  • Šunka
  • Listovi za lazanje
  • Slanina
  • Maslac
  • Brašno
  • Mlijeko
  • Muškatni oraščić
  • Krem sir
  • Peršin
  • Ribani sir
  • Papar, sol

Priprema:

  1. Pripremite bešamel umak tako da rastopite maslac, dodate brašno i zalijete mlijekom.
  2. Pospite muškatnim oraščićem i promiješajte.
  3. Dodajte krem sir i začinite soli, paprom i drugim začinima.
  4. U kalup stavite listove za lazanje, pospite ih kuhanom piletinom, šunkom, prženom slaninom, pa prelijte bešamel umakom s krem sirom i peršinom.
  5. Pospite sirom.
  6. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka i po vrhu pospite s još sira.
  7. Pecite na 180 stupnjeva oko 55 minuta. 

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.