gastro postao
Volite li klasičan Cordon Bleu, ove lazanje zavoljet ćete još više!
Piletina, šunka i slanina izvrsno se slažu s bijelim umakom nalik na bešamel s dodatkom krem sira. Začinite cijelu stvar s dobrom količinom ribanog sira, peršinom, a između slojeva umetnite listove za lazanje. Savršeni slojevi lazanja koji će se topiti u vašim ustima pozivat će vas na još, a vama će, naravno, biti toliko teško odoljeti. Dokazano, ove lazanje nestaju u tren oka.
Potrebno vam je:
- Kuhana piletina
- Šunka
- Listovi za lazanje
- Slanina
- Maslac
- Brašno
- Mlijeko
- Muškatni oraščić
- Krem sir
- Peršin
- Ribani sir
- Papar, sol
Priprema:
- Pripremite bešamel umak tako da rastopite maslac, dodate brašno i zalijete mlijekom.
- Pospite muškatnim oraščićem i promiješajte.
- Dodajte krem sir i začinite soli, paprom i drugim začinima.
- U kalup stavite listove za lazanje, pospite ih kuhanom piletinom, šunkom, prženom slaninom, pa prelijte bešamel umakom s krem sirom i peršinom.
- Pospite sirom.
- Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka i po vrhu pospite s još sira.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 55 minuta.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!