gastro postao
Cannelloni za sirom jednostavniji su od pripreme lazanja, a okusom podsjećaju na kakvu dobru pitu zeljanicu.
Cannelloni su tip jela koje daje puno prostora mašti. Možete ih puniti bolognese umakom, vegetarijnskim inačicama umaka s rajčicom, a najjednostavnija verzija pripreme ove vrste tjestenine jest ona sa svježim sirom i špinatom.
Najbolje je koristiti mladi špinat, ali poslužit će i smrznuti. Ukoliko radite domaće, svježe listove za lazanje, nije ih potrebno blanširati.
Potrebno vam je:
- Listovi tijesta za lazanje
- Svježi sir
- Špinat
- Jaja
- Vrhnje
- Začini
Postupak pripreme:
- Kratko blanširajte špinat.
- Pomiješajte svježi sir, špinat, jaje i začine.
- Napunite kore smjesom i zarolajte.
- Posložite u posudu u kojoj ćete peći i prelijte mješavinom vrhnja, jaja i začina.
- Po želji pospite ribanim sirom.
- Pecite na 200 stupnjeva dok se na vrhu ne počne stvarti zlatna korica.
Dobar tek!