gastro postao
Pileća prsa iz pećnice bit će manje masna nego ona koja se prže u tavi i dubokom ulju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1094
Potrebno vam je
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 300 g špinat
- 1 šalica feta sir
- 2 šalica krušne mrvice
- 2 kom jaje kokošje
- pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica maslac, neslani
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pileća prsa istucite na pet milimetara debljine.
- Kratko popirjajte češnjak na maslinovu ulju te na nekoliko minuta dodajte špinat. Maknite s vatre i dodajte fetu te dobro promiješajte. Na svaki komad mesa stavite nadjev od špinata. Zarolajte piletinu oko nadjeva i učvrstite čačkalicom.
- Uvaljajte rolice u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice tako da su sasvim prekrivene mrvicama. Složite u vatrostalnu posudu i prelijte rastopljenim maslacem. Pecite u pećnici oko 30 minuta. Ako niste ljubitelj pohanog, pileća prsa možete pripremiti i bez stavljanja mesa u brašno, jaja i mrvice.