kad stisnu vrućine... Kako zaista (sa)čuvati svježu salatu i začinsko bilje Ako ti rikola redovito uvene u hladnjaku, nisi sam. Čuvanje salate, lisnatog povrća i začinskog bilja nije komplicirano… Špajza
ukusan dodatak Aromatizirani maslac popravit će svako jelo Namaži ga na hrskavi tost, dodaj mesu, krumpiru, umacima ili rižotu. Aromatizirani maslac jednostavan je za pripremu, a… Recepti
Čista priroda Kako pravilno oprati svježe začinsko bilje Iako djeluje čisto, svježe začinsko biljke često skriva tragove zemlje, kukce, pa čak i ostatke pesticida. Dobra vijest… Špajza
S mjerom... Kada koristiti svježe, a kada suhe začine Svježi i suhi začini ne natječu se u kuhinji nego nadopunjuju. Ključ je razumijevanju njihove uloge u svakoj fazi pripr… Špajza
praktični savjeti Evo kako sve možeš iskoristiti kalupe za led Tvoj zamrzivač neka bude skrovište za ledene kockice koje su lijepe, ukusne i praktične za vrijeme ljetnih dana... Špajza
Riba petkom SAVRŠEN SPOJ Srdele s mentom i bademima Dan je stvoren za lagan i mirisan obrok, a upravo sardine s bademima i začinskim biljem bit će izvrstan odabir... 15' 28' 2 Recepti
korisni savjeti 8 trikova za bolji okus pire krumpira Pire krumpir je dovoljno jednostavan za pripremu. Ipak, otkrili smo metode koje taj prilog dovode do savršenstva, daju … Špajza
pravo zimsko jelo Teleće okruglice i umak od gljiva savršen su spoj Okruglice u umaku od gljiva, ovo neodoljivo jelo s raznim svježim začinskim biljem pravi je užitak i izvrstan primjer h… Recepti
obiteljski ručak Aromatično pečeno pile – ukusan nedjeljni klasik Ovog vikenda se okreni klasicima i isprobaj odličan recept za pečeno pile... Recepti
Mediteran na tanjuru Grilane rajčice aromatizirane svježim začinskim biljem Pečene rajčice se idealno slažu sa začinskim biljem, maslinovim uljem i balzamičnim octom, a za konkretan obrok dodaj i… Recepti
riba petkom Sočni marinirani fileti pastrve sa začinskim biljem Fileti riječnih riba, poput onih od lososa i pastrve, sočni i mirisni, savršeni su kada ih mariniraš i sljubiš sa začin… Recepti
Proljetni okusi Idemo na izlet i nosimo fit salatu i povrtne bruskete Ovi su zalogaji hrskavi i jako ukusni, no ono najbolje jest da su ujedno i zdravi pa možeš bez imalo grinje savjesti po… Recepti
tips & tricks Mješavinu provansalskih trava napravi kod kuće Herbes de Provence, odnosno provansalsko bilje, bitna je komponenta francuske i mediteranske kuhinje. Riječ je o mješav… Špajza
korisni savjeti Tajna dobrog okusa je u svežnju svježih začina Bouquet garni je francuski izraz za svežanj začinskog bilja, a najčešće se sastoji od tri biljke – peršina, timijana i … Špajza