riba petkom Sočni marinirani fileti pastrve sa začinskim biljem Fileti riječnih riba, poput onih od lososa i pastrve, sočni i mirisni, savršeni su kada ih mariniraš i sljubiš sa začin… Recepti
Proljetni okusi Idemo na izlet i nosimo fit salatu i povrtne bruskete Ovi su zalogaji hrskavi i jako ukusni, no ono najbolje jest da su ujedno i zdravi pa možeš bez imalo grinje savjesti po… Recepti
tips & tricks Mješavinu provansalskih trava napravi kod kuće Herbes de Provence, odnosno provansalsko bilje, bitna je komponenta francuske i mediteranske kuhinje. Riječ je o mješav… Špajza
korisni savjeti Tajna dobrog okusa je u svežnju svježih začina Bouquet garni je francuski izraz za svežanj začinskog bilja, a najčešće se sastoji od tri biljke – peršina, timijana i … Špajza
pravo zimsko jelo Teleće okruglice i umak od gljiva savršen su spoj Okruglice u umaku od gljiva, ovo neodoljivo jelo s raznim svježim začinskim biljem pravi je užitak i izvrstan primjer h… Recepti
korisni savjeti 8 trikova za bolji okus pire krumpira Pire krumpir je dovoljno jednostavan za pripremu. Ipak, otkrili smo metode koje taj prilog dovode do savršenstva, daju … Špajza
Brzo i jednostavno Bolje ne može - aromatični faširanci i krumpir salata! Ovo ukusno i jednostavno jelo priprema se u svega pola sata, što je savršen odmor nakon blagdanskog nakuhavanja, zar ne… Recepti
nova vrsta priloga Pečena cikla - novo ruho ljubičaste ljepotice Iako ciklu obožavamo na salatu, a od nedavno i kao dio finog kremastog rižota, pripremite li je na pravilan, neobično j… Recepti
Dobro je znati Imamo 2 pravila za pripremu lososa i recept koji će se svidjeti i onima koji ga… Ako si od onih koji ne vole losos, ne preskači ovaj recept. Otkrit ćemo ti zašto zaslužuje da mu pružiš drugu šansu – i… Špajza
praktični savjeti Evo kako sve možeš iskoristiti kalupe za led Tvoj zamrzivač neka bude skrovište za malene kockice koje su lijepe, ukusne i praktične za vrijeme ljetnih dana... Recepti
Začinsko bilje Osuši svježe začinsko bilje. Ovo je odlična metoda... Napravi domaće mješavine začine i uživaj u njihovim mirisima i aromama cijelu zimu... Špajza
brzo i ukusno Aromatično pečeno pile – klasik za nedjeljni ručak Ovog vikenda se okreni klasicima i isprobaj odličan recept za pečeno pile... Recepti
Vodič bez greške Tajna uspješnog uzgoja začinskog bilja u kući U zatvorenom uzgoju uspješno rastu lovor, vlasac, menta i peršin, a mogli bi ti uspjeti i ružmarin i majčina dušica. Špajza
PRSTOHVAT OKUSA Top 5 začina koje moraš imati u svojoj kuhinji Kad jednom zakoračiš u svijet začina, postat će ti jasno zašto su mamine lazanje uvijek finije od tvojih iako ste slije… Špajza
Sjajan dodatak Aromatizirani maslac - jednostavan dodatak koji popravlja baš svako jelo Namažite ga na hrskavi tost, dodajte mesu, krumpiru, umacima ili rižotu. Aromatizirani maslac jednostavan je za priprem… Špajza
simbol slave Mala enciklopedija začina: Lovor Mediteranski začin vrlo intenzivne arome odlično pristaje uz riblja i mesna jela... Špajza
vrijeme je za ribu Orada s mladim krumpirom i začinima iz pećnice Ljubitelji ribe i mediteranske kuhinje zasigurno će uživati u ukusnoj bijeloj ribi pripremljenoj na ovaj način. Recepti
Aromatični zalogaji Scones sa začinskim biljem - peciva koja vole baš svaki dodatak Brza i jednostavna, ova peciva idealna su za jutarnje uživanje, ali i kao dodatak raskošnim umacima i gulašima. Recepti
začinski balkon Uradi sam: Uzgojite začinsko bilje Aromatične okuse jelima pružite uz pomoć svježih začina koje ste sami uzgojili u vlastitom domu Špajza
bobice Mala enciklopedija začina: 31. Borovica Borovice su okrugle plavičastocrne bobice, okus im je pikantan, gorkasto smolast i slatkast. Raste kao divlje žbunje po… Špajza