Recepti Juha 13. listopada 2025.

Prefina pileća juhica s batatom grije i tješi

Juha
15 MIN
35 MIN
6
JEDNOSTAVNO
juha od piletine i batata
Juha od piletine i batata
foto: Fullheart Nutrition /Pinterest
Batat, začinsko bilje i komadići piletine... Ovo jelo je sve što voliš kod jeseni, samo u mirisnom jušnom obliku

Znaš onu toplinu koju osjetiš kad te netko zagrli baš kad trebaš? E pa, ova juha je kulinarski ekvivalent toga. Na prvu možda djeluje kao još jedna u nizu pilećih juhica, ali prva žlica će ti dokazati suprotno jer ovdje glavnu riječ vodi batat. I to u savršenom balansu s aromatičnim začinima i svilenkastom piletinom.

krem juha od batata, kelja i kikirikija Možda vas zanima... Uživaj u pikantnoj juhi od batata, kelja i kikirikija Recepti

Mirisni tanjur topline

Zamišljena kao jesenska verzija klasika, ova juha donosi baš sve što voliš kad dani postanu kraći, a džemperi deblji. Svaki sastojak ima svoju ulogu, od tjestenine koja daje teksturu do baby špinata koji dodaje svježinu i boju.

Uza sve to, limunov sok na kraju lijepo zaokružuje okuse. Ova juha je još bolja dan kasnije, kad se okusi prožmu, samo dodaj mrvu vode kod podgrijavanja jer će tjestenina upiti tekućinu. A za hrskavi kontrast, posluži uz tostirani kruh s maslacem i češnjakom. Recept je u nastavku...

juha od piletine i batata | Author: Fullheart Nutrition /Pinterest Juha od piletine i batata foto: Fullheart Nutrition /Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pileća juha s batatom
15 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Batat 700 g
  • Češnjak 3 režanj
  • Luk 1 kom
  • Svježi timijan - listići 1 žlica
  • Svježi ružmarin 1 žlica
  • Pileći temeljac 950 ml
  • Lovorov list 2 listići
  • Pileći zabatak - otkošteni 450 g
  • Tjestenina - ditalini 60 g
  • Mladi špinat 1 šalica
  • Sok od limuna 1 žlica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Svježi vlasac 2 žlica
Postupak
  1. U velikom loncu zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj batat oguljen i narezan na komadiće (1,5 cm) i prži uz povremeno miješanje dok ne počne dobivati boju, oko 3–4 minute.


  2. Dodaj nasjeckane češnjak i luk te nastavi pirjati dok luk ne postane staklast, još 2–3 minute. Umiješaj nasjeckane timijan i ružmarin, kratko popirjaj dok ne zamiriši, oko 1 minutu.


  3. Ulij pileći temeljac, dodaj lovorov list i 2 šalice vode. Pusti da zavrije pa ubaci piletinu. Smanji vatru i poklopi. Kuhaj dok meso ne omekša, oko 10–12 minuta. Izvadi piletinu, usitni je vilicama i ostavi sa strane.


  4. U juhu dodaj tjesteninu i kuhaj dok ne omekša, 8–10 minuta.


  5. Umiješaj baby špinat i kuhaj još 2 minute, dok ne povene.


  6. Vrati natrag narezanu piletinu i dodaj limunov sok. Posoli i popapri po ukusu, pa posluži odmah. Po želji, pospi nasjeckanim vlascem.


Uživamo u sezoni juha...

kineska wonton juha Možda vas zanima... Prefina kineska wonton juha je savršena doza utjehe Recepti Mercimek çorbası: kremasta i raskošna turska juha od crvene leće Možda vas zanima... Kremasta i raskošna turska juha od crvene leće Recepti Zlatna juha - topla, hranjiva i gotova za pola sata Možda vas zanima... Zovu je zlatna, a svaka žlica ove juhe opravdava to ime! Recepti Mađarska juha od gljiva Možda vas zanima... Skuhaj ovu mađarsku juhu od gljiva i dan će ti biti bolji Recepti penicilin juha Možda vas zanima... Talijanska penicilin juha grije dušu i vraća snagu Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.