Recepti 02. siječnja 2023.

Faširanci i krumpir salata - slasni klasik koji uvijek prija!

Svinjetina
25 MIN
33 MIN
4
SREDNJE
faširanci
Faširanci i krumpir salata - klasik koji uvijek prija
foto: Recepttura
Ovo ukusno i jednostavno jelo priprema se u svega pola sata. Još bolje - meso možeš pripremiti dan ranije i samo ga ispeći kad se vratiš s posla, a i krumpir salatu možeš napraviti unaprijed i staviti u hladnjak

Faširanci, odnosno popečci ili polpete u kojime je mljeveno meso glavni sastojak su jedno od omiljenih jela velikih i malih članova obitelji. Donosimo verziju koja je pomalo aromatična, a navedena količina dostatna je za 4 odrasle osobe.

Ideja za profinjeniju i još sočniju verziju

Imamo i savjet kako da napraviš profinjeniju verziju – nakon 6 minuta prženja na popečke stavi 50 g usitnjenog svježeg sira sa začinskim biljem te prži još 3-4 minute, dok se sir ne otopi.

mljeveno meso Možda vas zanima... 'Rastegni' mljeveno meso na više porcija uz pomoć jednog sastojka iz konzerve Špajza

Krumpir salata | Author: Shutterstock Krumpir salata - tajna savršenog okusa je u tome da krumpir dok je još vruć zaliješ temeljcem foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Faširanci i krumpir salata
25 MIN
pripreme
33 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
KRUMPIR SALATA
Sastojci
  • Luk 2 kom
  • Maslac 1 žlica
  • Sol
  • Papar
  • Kuhani krumpir 800 g
  • Pileći temeljac 200 ml
  • Kvasina 6 žlica
  • Šećer 1 prstohvat
  • Krastavac 1 kom
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Vlasac 2 žlica
FAŠIRANCI
Sastojci
  • Luk 1 kom
  • Maslac 3 žlica
  • Stari kruh 2 kriška
  • Mljeveno meso - miješano 600 g
  • Jaje 1 kom
  • Senf 2 žlica
  • Listići svježeg peršina 2 žlica
  • Sol
  • Papar
Postupak
  1. Za salatu od krumpira propirjaj luk na vrućem maslacu. Krumpir pomiješaj s lukom. Vrući temeljac začini octom, solju, paprom i šećerom. Prelij po krumpiru. Oprezno promiješaj i ostavi da odstoji.


  2. Za faširance propirjaj luk na žlici maslaca. Pomiješaj ga sa zgnječenim pecivom, mljevenim mesom, jajetom, senfom, peršinom, solju i paprom. Navlaženim rukama oblikuj popečke i prži ih 10-ak minuta.


  3. Krastavac nareži na tanke ploške i dodaj krumpir-salati. Kratko prije posluživanja umiješaj ulje. Salatu razdijeli na tanjure s popečcima. Pospi vlascem.


Da bi tvoje jelo postalo još ukusnije oko svakog popečka namotaj po 1 tanku plošku slanine te je učvrsti drvenom čačkalicom. Zatim popečke poprži sa svih strana. Također, umjesto mesnog temeljca možeš upotrijebiti lagani povrtni temeljac.

I ovi su nam popečci jako fini, iako nisu faširanci...

Jamie oliver popečci Možda vas zanima... Jamie Oliver ima genijalne recepte za popečke od sira Recepti polpete od tikvica Možda vas zanima... Bezvremenske polpete od tikvica za savršena jutra Recepti tuna, burger, popečci Možda vas zanima... Povrtni popečci s tunom za brzi ručak ili slastan burger Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.