Dvije hrskave i ukusne varijante popečka po receptu slavnog kuhara...
Hranjivi, ukusni i prije svega brzi popečci, kako ih priprema slavni chefJamie Oliver, poslužit će ti kao snack ili brza večera. Količina u oba recepta dovoljna je za 4 slasne porcije (ili za 2 porcije kada su u pitanju jako gladne osobe). Popečke posluži tople, uz sezonsku salatu i umak od vrhnja i začina.
Popečci od tikvica
foto: Shutterstock
Popečci od tikvica i feta sira
Sjajan recept u kojeg će se zaljubiti i vegetarijanci i najveći mesojedi!Ovi jednostavni i brzi popečci od tikvica i sira idealan su međuobrok, a ako se pridoda i zdjela salate, mogu poslužiti i kao brzinski ručak!
Ne gasi ekran dok kuham
Popečci od tikvica i feta sira
10 MIN
pripreme
22 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Tikvice
3
kom
Limun
1
kom
Ljuta papričica
1
kom
Metvica
1
svežanj
Jaje
1
kom
Brašno
25
g
Parmezan
20
g
Sušeni origano
1
prstohvat
Feta sir
100
g
Maslinovo ulje
Slatki chili umak
Postupak
Tikvice krupno naribaj, limunovu koricu i parmezan sitno naribaj, a zatim čili i mentu sitno nasjeckaj.
Umuti jaje, a zatim ga pomiješaj s naribanim tikvicama, brašnom, koricom limuna, parmezanom, čilijem, mentom, origanom i prstohvatom morske soli i crnog papra. Sve to dobro izmiješaj rukama.
Razmrvi feta sir i dodaj ga smjesi te sve ponovo promiješaj.
Na tavi zagrij ulje. Žlicom vadi smjesu i na tavi oblikuj popečke.
Prži ih po nekoliko minuta sa svake strane dok ne postanu lijepe zlatno smeđe boje.
Popečke posluži uz zelenu salatu, umak od slatkog čilija te malo svježeg limunovog soka.
Popečci od ricotte i parmezana
foto: Shutterstock
Popečci od ricotte i parmezana
Hrskavi i ukusni popečci od ricotte i parmezana oduševit će sve ljubitelje sireva! Za njihovu izradu potrebno ti je samo pet pristupačnih sastojaka, a priprema je veoma brza.
Ne gasi ekran dok kuham
Popečci od ricotte i parmezana
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Ricotta
400
g
Brašno
1
žlica
Jaje
1
kom
Limun
1
kom
Parmezan
40
g
Muškatni oraščić
Postupak
U veliku posudu stavi ricottu, miješaj ju dok ne postane glatka.
Dodaj brašno, jaje i malo limunove korice.
U smjesu sitno naribaj parmezan i ¼ muškatnog oraščića, posoli i popapri i dobro promiješaj sve sastojke.
Zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri.
Od pripremljene smjese oblikuj popečke. Peci ih s obje strane, sve dok ne poprime zlatnu boju. Posluži ih tople.
Isprobaj i ove odlične recepte čiji je autor slavni Jamie Oliver...