Recepti Kruh i pecivo 18. svibnja 2024.

Jamie Oliver obožava ova 2 recepta za popečke

Povrće
10 MIN
22 MIN
4
SREDNJE
Popečci od tikvica i sira
Recepti za popečke od tikvica i sira
foto: SHUTTERSTOCK
Dvije hrskave i ukusne varijante popečka po receptu slavnog kuhara...

Hranjivi, ukusni i prije svega brzi popečcikako ih priprema slavni chef Jamie Oliver, poslužit će ti kao snack ili brza večera. Količina u oba recepta dovoljna je za 4 slasne porcije (ili za 2 porcije kada su u pitanju jako gladne osobe). Popečke posluži tople, uz sezonsku salatu i umak od vrhnja i začina. 

 | Author: Shutterstock Popečci od tikvica foto: Shutterstock

Popečci od tikvica i feta sira

Sjajan recept u kojeg će se zaljubiti i vegetarijanci i najveći mesojedi!  Ovi jednostavni i brzi popečci od tikvica i sira idealan su međuobrok, a ako se pridoda i zdjela salate, mogu poslužiti i kao brzinski ručak! 

Ne gasi ekran dok kuham

Popečci od tikvica i feta sira
10 MIN
pripreme
22 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Tikvice 3 kom
  • Limun 1 kom
  • Ljuta papričica 1 kom
  • Metvica 1 svežanj
  • Jaje 1 kom
  • Brašno 25 g
  • Parmezan 20 g
  • Sušeni origano 1 prstohvat
  • Feta sir 100 g
  • Maslinovo ulje
  • Slatki chili umak
Postupak
  1. Tikvice krupno naribaj, limunovu koricu i parmezan sitno naribaj, a zatim čili i mentu sitno nasjeckaj. 


  2. Umuti jaje, a zatim ga pomiješaj s naribanim tikvicama, brašnom, koricom limuna, parmezanom, čilijem, mentom, origanom i prstohvatom morske soli i crnog papra. Sve to dobro izmiješaj rukama.


  3. Razmrvi feta sir i dodaj ga smjesi te sve ponovo promiješaj.


  4. Na tavi zagrij ulje. Žlicom vadi smjesu i na tavi oblikuj popečke.


  5. Prži ih po nekoliko minuta sa svake strane dok ne postanu lijepe zlatno smeđe boje.


  6. Popečke posluži uz zelenu salatu, umak od slatkog čilija te malo svježeg limunovog soka. 


 | Author: Shutterstock Popečci od ricotte i parmezana foto: Shutterstock

Popečci od ricotte i parmezana

Hrskavi i ukusni popečci od ricotte i parmezana oduševit će sve ljubitelje sireva! Za njihovu izradu potrebno ti je samo pet pristupačnih sastojaka, a priprema je veoma brza.

Ne gasi ekran dok kuham

Popečci od ricotte i parmezana
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Ricotta 400 g
  • Brašno 1 žlica
  • Jaje 1 kom
  • Limun 1 kom
  • Parmezan 40 g
  • Muškatni oraščić
Postupak
  1. U veliku posudu stavi ricottu, miješaj ju dok ne postane glatka.


  2. Dodaj brašno, jaje i malo limunove korice.


  3. U smjesu sitno naribaj parmezan i ¼ muškatnog oraščića, posoli i popapri i dobro promiješaj sve sastojke.


  4. Zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri. 


  5. Od pripremljene smjese oblikuj popečke. Peci ih s obje strane, sve dok ne poprime zlatnu boju. Posluži ih tople.


Isprobaj i ove odlične recepte čiji je autor slavni Jamie Oliver...

 

Možda vas zanima... Tri omiljena recepta Jamiea Olivera kao inspiracija za ručak Recepti Možda vas zanima... Krem juha od šparoga po receptu Jamieja Olivera Recepti palačinke, avokado Možda vas zanima... Slane palačinke bez brašna - recept Jamieja Olivera Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.