Krumpir, mrkvu, celer i tunu pomiješajte u sjajne popečke koje zatim možete upakirati u burgere ili poslužiti uz omiljeni prilog...
Povrtnepopečkezačini tunom iz konzerve, sve dobro poveži pa peci na malo ulja, maslacu ili u pećnici. Odlično će se složiti uz jednostavnu kuhanurižu, proso ili kus kus i sočnu sezonsku salatu.
Upakirati ih možeš i u peciva, pa uživati u sjajnim burgerima s dodacima kao što su zelena salata, rajčica, krastavci i umaci po želji.
Popečci od povrća i tunjevine iz konzerve
foto: Thinkstock
Ne gasi ekran dok kuham
Popečci s tunom i povrćem
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mladi krumpir
500
g
Tuna iz konzerve
180
g
Celer
80
g
Mrkva
1
kom
Češnjak
1
režanj
Kukuruz
100
g
Svježi peršin
2
žlica
Jaje
1
kom
Krušne mrvice
1
šalica
Ljuti umak
Postupak
Oguli krumpir, nareži ga na kockice pa kuhaj 15-ak minuta dok ne omekša.
Zgnječi krumpir i pusti da se ohladi.
Pokrij i ostavi u hladnjaku sat vremena.
Ohlađenom krumpiru dodaj tunjevinu iz konzerve.
Mrkvu i celer naribaj nasitno pa dodaj krumpiru i tuni.
Dodaj i kukuruz, češnjak, peršin i jaje te dobro promiješaj. Posoli i popapri prema ukusu.
Podijeli smjesu na 12 kuglica.
Oblikuj kuglice u popečke pa ih obilno uvaljaj u krušne mrvice.
Prži na tavi na malo ulja dok ne dobiju zlaćanu boju - otprilike 3 minute sa svake strane.