Recepti 4432 prikaza 12. siječnja 2018.

Povrtni popečci s tunom za brzi ručak ili slastan burger

Thinkstock
Krumpir, mrkvu, celer i tunu pomiješajte u sjajne popečke koje zatim možete upakirati u burgere ili poslužiti uz omiljeni prilog.

Povrtne popečke začinite tunom iz konzerve, sve dobro povežite pa pecite na malo ulja, maslacu ili u pećnici. Odlično će se složiti uz jednostavnu rižu, proso ili kus kus.

 

popečci Možda vas zanima... Recepti: Popečci i polpete od glave do pete Recepti

 

Upakirati ih možete i u peciva, pa uživati u sjajnim burgerima s dodacima kao što su zelena salata, rajčica, krastavci i umaci po želji. 

 

Možda vas zanima... Falafelburger: Savršen bezmesni obrok! Kolumne

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 500 g mladog krumpira
  • 1 konzerva tune
  • 1 manji komadić korijena celera
  • 1 mrkva
  • 1 protisnuti režanj češnjaka
  • 100 g kukuruza iz konzerve
  • 2 žlice peršina
  • 1 jaje
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • čili umak

Priprema:

  1. Ogulite krumpir, narežite ga na kocke pa kuhajte 15 minuta dok ne omekša.
  2. Zgnječite i pustite da se ohladi.
  3. Pokrijte i ostavite u hladnjaku sat vremena.
  4. Krumpiru dodajte tunjevinu.
  5. Mrkvu i celer naribajte na sitno pa dodajte krumpiru i tuni.
  6. Dodajte i kukuruz, češnjak, peršin i jaje te dobro promiješajte.
  7. Posolite i popaprite.
  8. Podijelite smjesu na 12 kuglica.
  9. Oblikujte u popečke pa uvaljajte u krušne mrvice.
  10. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju ili oko tri minute sa svake strane.
     
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.