gastro postao
Krumpir, mrkvu, celer i tunu pomiješajte u sjajne popečke koje zatim možete upakirati u burgere ili poslužiti uz omiljeni prilog.
Povrtne popečke začinite tunom iz konzerve, sve dobro povežite pa pecite na malo ulja, maslacu ili u pećnici. Odlično će se složiti uz jednostavnu rižu, proso ili kus kus.
Upakirati ih možete i u peciva, pa uživati u sjajnim burgerima s dodacima kao što su zelena salata, rajčica, krastavci i umaci po želji.
Potrebno vam je:
- 500 g mladog krumpira
- 1 konzerva tune
- 1 manji komadić korijena celera
- 1 mrkva
- 1 protisnuti režanj češnjaka
- 100 g kukuruza iz konzerve
- 2 žlice peršina
- 1 jaje
- 1 šalica krušnih mrvica
- čili umak
Priprema:
- Ogulite krumpir, narežite ga na kocke pa kuhajte 15 minuta dok ne omekša.
- Zgnječite i pustite da se ohladi.
- Pokrijte i ostavite u hladnjaku sat vremena.
- Krumpiru dodajte tunjevinu.
- Mrkvu i celer naribajte na sitno pa dodajte krumpiru i tuni.
- Dodajte i kukuruz, češnjak, peršin i jaje te dobro promiješajte.
- Posolite i popaprite.
- Podijelite smjesu na 12 kuglica.
- Oblikujte u popečke pa uvaljajte u krušne mrvice.
- Pecite dok ne dobiju zlatnu boju ili oko tri minute sa svake strane.