gastro postao
Luk svakom jelu daje poseban okus pa će tako oplemeniti i ove popečke
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 404
Potrebno vam je
- 2 režanj češnjak
- 60 g đumbir, korijen
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 500 g janjetina, mljevena
- 3 kom čili papričica, zelena
- 1 šaka korijander
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom ljubičasti luk
- sok od limete
- 1 kom čili papričica
- 1 šaka menta
- 0.25 mala žlica šećer, kristal
- 0.25 mala žlica sol
Priprema
- Pomiješajte luk, češnjak i đumbir s dvije žlice vode pa ispasirajte u pastu. Ugrijte ulje u tavi te dodajte pastu i kuhajte deset minuta. Pomiješajte s mljevenom janjetinom i malo posolite. Dodajte čili, korijandar, čili u prahu, kumin i limetin sok. Umiješajte jaje pa sve rukama sjedinite.
- Usitnite sastojke za nadjev te ih pomiješajte. Zatim od mesa napravite tanke pljeskavice. Na pola količine pljeskavica stavite po malo nadjeva i preklopite nenadjevenim pljeskavicama pa spojite rubove. Pecite na roštilju dok ne dobiju boju.
Izvor Skuhatćute