Recepti 03. listopada 2014.

Popečci punjeni lukom

Popečci punjeni lukom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Luk svakom jelu daje poseban okus pa će tako oplemeniti i ove popečke

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 404

Potrebno vam je

  • 2 režanj češnjak
  • 60 g đumbir, korijen
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 500 g janjetina, mljevena
  • 3 kom čili papričica, zelena
  • 1 šaka korijander
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom ljubičasti luk
  • sok od limete
  • 1 kom čili papričica
  • 1 šaka menta
  • 0.25 mala žlica šećer, kristal
  • 0.25 mala žlica sol

Priprema

  1. Pomiješajte luk, češnjak i đumbir s dvije žlice vode pa ispasirajte u pastu. Ugrijte ulje u tavi te dodajte pastu i kuhajte deset minuta. Pomiješajte s mljevenom janjetinom i malo posolite. Dodajte čili, korijandar, čili u prahu, kumin i limetin sok. Umiješajte jaje pa sve rukama sjedinite.
  2. Usitnite sastojke za nadjev te ih pomiješajte. Zatim od mesa napravite tanke pljeskavice. Na pola količine pljeskavica stavite po malo nadjeva i preklopite nenadjevenim pljeskavicama pa spojite rubove. Pecite na roštilju dok ne dobiju boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.