Recepti 03. listopada 2014.

Popečci od povrća i šunke

gastro postao gastro.24sata.hr
Brzi popečci koje možete napraviti sa šunkom koja vam je preostala od Uskršnje gozbe

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 505

Potrebno vam je

  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 0.25 kom kukuruz iz konzerve
  • 0.33 šalica gouda punomasni
  • 1 žlica peršin, list
  • 50 g kuhana šunka
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 4 mala žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Pomiješajte nasjeckanu mrkvu, tikvicu, kukuruz, peršin, sir, šunku, jaja i brašno. Ugrijte žličicu ulja u tavi na umjerenoj vatri.
  2. Na ulje dodajte četvrtinu smjese za popečke i izravnajte je špatulom. Ponovite s još dva popečka, a pržite ih dvije minute sa svake strane.
  3. Kad su gotovi, stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. Ponovite s ostatkom ulja i smjese.U smjesu možete dodati oko žličicu i pol krušnih mrvica ili stari kruh, samo ga usitnite u multipraktiku ili izmrvite rukama.

Brzi popečci koje možete napraviti sa šunkom koja vam je preostala od Uskršnje gozbe

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.