gastro postao
Brzi popečci koje možete napraviti sa šunkom koja vam je preostala od Uskršnje gozbe
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 505
Potrebno vam je
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom tikvice, zelene
- 0.25 kom kukuruz iz konzerve
- 0.33 šalica gouda punomasni
- 1 žlica peršin, list
- 50 g kuhana šunka
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 4 mala žlica ulje, biljno
Priprema
- Pomiješajte nasjeckanu mrkvu, tikvicu, kukuruz, peršin, sir, šunku, jaja i brašno. Ugrijte žličicu ulja u tavi na umjerenoj vatri.
- Na ulje dodajte četvrtinu smjese za popečke i izravnajte je špatulom. Ponovite s još dva popečka, a pržite ih dvije minute sa svake strane.
- Kad su gotovi, stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. Ponovite s ostatkom ulja i smjese.
U smjesu možete dodati oko žličicu i pol krušnih mrvica ili stari kruh, samo ga usitnite u multipraktiku ili izmrvite rukama.
Brzi popečci koje možete napraviti sa šunkom koja vam je preostala od Uskršnje gozbe
Izvor Skuhatćute