Recepti 03. listopada 2014.

Meksički popečci s kukuruzom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan prilog iz Južne Amerike

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 975

Popečci

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.75 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 šalica kukuruz iz konzerve
  • 1 mala žlica sol
  • 0.75 šalica sir podravec
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 kom ljuta paprika
  • 1.50 dl ulje, biljno
  • 1 žličica maslac, slani

Umak

  • 1 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 0.50 šalica korijander
  • 1 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
  • 1 mala žlica sol
  • 2 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, crvenu papriku, šećer i mljeveni korijandar. U drugoj manjoj zdjeli umutite mlijeko s jajima. Izlijte u zdjelu s brašnom i promiješajte.
  2. Dodajte kukuruz, sir i nasjeckanu ljutu papričicu. Ako je smjesa pregusta, dodajte još mlijeka, a može i malo limetina soka. Od smjese žlicom oblikujte male pogačice i pecite ih u zagrijanom ulju koje ste pomiješali s malo maslaca. Neka se peku sa svake strane oko tri minute, dok ne postanu hrskave i zlatno-smeđe boje.
  3. Ako je potrebno, suvišnu masnoću ocijedite na papirnatim ubrusima. Posložite popečke na lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite na 220°C još pet-deset minuta.
  4. Za to vrijeme napravite umak od korijandra. Izmiješajte vrhnje sa solju, limunovim sokom, kuminom, protisnutim češnjakom i sitno sjeckanim korijandrom (možete ga usitniti štapnim mikserom).

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.