gastro postao
Odličan prilog iz Južne Amerike
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 975
Popečci
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica slatka paprika
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 0.75 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 3 šalica kukuruz iz konzerve
- 1 mala žlica sol
- 0.75 šalica sir podravec
- 1 žlica limunov sok
- 1 kom ljuta paprika
- 1.50 dl ulje, biljno
- 1 žličica maslac, slani
Umak
- 1 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
- 0.50 šalica korijander
- 1 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
- 1 mala žlica sol
- 2 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 režanj češnjak
Priprema
- U većoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, crvenu papriku, šećer i mljeveni korijandar. U drugoj manjoj zdjeli umutite mlijeko s jajima. Izlijte u zdjelu s brašnom i promiješajte.
- Dodajte kukuruz, sir i nasjeckanu ljutu papričicu. Ako je smjesa pregusta, dodajte još mlijeka, a može i malo limetina soka. Od smjese žlicom oblikujte male pogačice i pecite ih u zagrijanom ulju koje ste pomiješali s malo maslaca. Neka se peku sa svake strane oko tri minute, dok ne postanu hrskave i zlatno-smeđe boje.
- Ako je potrebno, suvišnu masnoću ocijedite na papirnatim ubrusima. Posložite popečke na lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite na 220°C još pet-deset minuta.
- Za to vrijeme napravite umak od korijandra. Izmiješajte vrhnje sa solju, limunovim sokom, kuminom, protisnutim češnjakom i sitno sjeckanim korijandrom (možete ga usitniti štapnim mikserom).
Izvor Skuhatćute