Recepti 37153 prikaza 28. srpnja 2019.

Bezvremenske polpete od tikvica za savršena jutra

Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon dobro poznatih punjenih i pohanih tikvica, tikvica na žaru, u lazanjama ili umacima, vrijeme je za novi recept!

Tikvice su namirnica koju možete pripremiti na tisuću načina, ali sumnjamo da ste je dosad servirali za doručak. Napravite ove ukusne slane polpete nalik na palačinke i oduševite svoje najmilije.

 

Možda vas zanima... Lagane ljetne lazanje s tikvicama Kolumne

 

Vrijeme pripreme je pola sata, ako uključite ribanje i sjeckanje te pripremu umaka po želji. 

 

Sastojci:

  • 2 šalice naribanih tikvica
  • 2 velika jaja
  • 2 žlice nasjeckanog mladog luka
  • ½ šalice višenamjenskog brašna
  • ¼ šalice naribanog parmezana
  • ½ čajne žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat origana
  • ¼ šalice biljnog ulja  

Priprema:

  1. Naribane tikvice obavezno položite na papirnate ubruse kako bi maknuli višak tekućine. Zatim pomiješajte tikvice, jaja i luk. 
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte parmezan, prašak za pecivo, sol i origano. 
  3. Spojite sastojke iz obje zdjele. Zagrijte ulje i stavite punu žlicu mješavine na tavicu. Pecite 2-3 minute sa svake strane. 

 

Uživajte u svevremenskim tikvicama! Dobar tek.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.