Nakon dobro poznatih punjenih i pohanih tikvica, tikvica na žaru, u lazanjama ili umacima, vrijeme je za novi recept!
Tikvice su namirnica koju možeš pripremiti na tisuću načina, ali sumnjamo da ju je većina dosad jela za doručak. Napravi ove ukusne slane polpete nalik na palačinke i odmah ujutro njima oduševi svoje najmilije.
Vrijeme pripreme je pola sata, u što je uključeno i ribanje i sjeckanje te priprema umaka po želji. Dobro jutro i dobar tek!
Tikvice
foto: Engin Akyurt/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Polpete od tikvica
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Tikvice
2
šalica
Jaje
2
kom
Mladi luk
2
žlica
Brašno
0,50
šalica
Parmezan
0,25
šalica
Prašak za pecivo
0,50
žličica
Sol
1
prstohvat
Origano
1
prstohvat
Suncokretovo ulje
0,25
šalica
Postupak
Naribane tikvice obavezno položi na papirnate ubruse kako bi maknula višak tekućine. Zatim pomiješajt tikvice, jaja i nasitno nasjeckani mladi luk.
U drugoj zdjeli pomiješaj parmezan, prašak za pecivo, sol i origano.
Spoji sastojke iz obje zdjele. Zagrij ulje i stavi punu žlicu mješavine na tavicu. Peci 2-3 minute sa svake strane.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.