Uživat ćeš u svakom zalogaju neodoljivog rižota s tikvicama....
Ovaj fenomenalno kremasti rižoto od tikvica, začina, maslaca i svježe naribanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Za ovaj brz i fin obrok s povrćem bit će ti potrebno samo nekoliko sastojaka.
Priprema je zaista jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, a uz to, rižoto je sjajan način da iskoristiš višak tikvica. Isprobaj naš recept!
Rižoto od tikvica
foto: Instagram @zardyplants
Ne gasi ekran dok kuham
Rižoto od tikvica
7 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslinovo ulje
2
žlica
Tikvice
2
kom
Luk
0,50
kom
Češnjak
1
režanj
Sol
0,25
žličica
Arborio riža
300
g
Povrtni temeljac
600
g
Vrhnje za kuhanje
60
g
Maslac
2
žlica
Listići svježeg peršina
Postupak
U tavi zagrij maslinovo ulje te dodaj tikvicu, luk i češnjak.
Dinstaj na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko 5 minuta.
Potom dodaj rižu i začine te sve podlij sa 300 ml povrtnog temeljca.
Rižoto kuhaj 15-ak minuta uz povremeno miješanje i povremeno dolijevanje povrtnog temeljca.
Kada je riža kuhana al dente, umiješaj maslac i vrhnje te sve promiješaj.
Posluži odmah sa svježe naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.
Ako ti, kao ni nama, nije dosta tikvica, isprobaj i ove odlične recepte...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.