Recepti 02. lipnja 2021.

Najsočniji čokoladni brownies s tikvicama

Brownie s tikvicama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Brz i praktičan recept za sočne i ukusne brownieje!

Tajna najsočnijih brownieja krije se, ni manje ni više nego u tikvicama! One imaju blag okus koji se odlično slaže s različitim namirnicama i začinima, od cimeta do čokolade, a u posljednje vrijeme, upravo su tikvice tajni sastojak brojnih neodoljivih slastica. Biskvitnom tijestu daju punoću, sočnost i rahlost te, često pomiješane s ostalim sastojcima, okusom ne otkrivaju da su upravno one "odigrale glavnu ulogu".

Isprobaj jednostavan recept za čokoladne brownieje s tikvicama koji ti neće oduzeti mnogo vremena, a oduševit će te na prvi griz! Imaj na umu da naribane tikvice ne trebaš cijediti - upravo je tekućina iz tikvica zaslužna za sočnost ovih brownieja.

 

Možda vas zanima... Izbjegni česte pogreške u pripremi brownieja Špajza

 

Sastojci:

  • 110 g suncokretovog ulja
  • 300 g šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 250 g brašna
  • 65 g nezaslađenog kakao praha
  • 1 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 3 šalice naribanih tikvica (ne cijedi ih!)
  • 1 1/4 šalice naribane čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kalup za pečenje premaži maslacem i obloži ga papirom za pečenje. 
  3. U velikoj zdjeli miksaj ulje, šećer i vaniliju dok se potpuno ne sjedine.
  4. Dodaj brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Miksaj dok se sastojci ne sjedine. Tijesto će u ovom trenutku biti vrlo    suho.
  5. Ručno umiješaj naribane tikvice. Ostavi tijesto da se odmori pet minuta.
  6. Dodaj komade čokolade i opet promiješaj.
  7. Smjesu rasporedi u kalup i peci 25-35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha.

Uživaj!

 

Možda vas zanima... Sve tajne sočnih i mirisnih kolača s tikvicama Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.