Tajna najsočnijih brownieja krije se, ni manje ni više nego u tikvicama! One imaju blag okus koji se odlično slaže s različitim namirnicama i začinima, od cimeta do čokolade, a u posljednje vrijeme, upravo su tikvice tajni sastojak brojnih neodoljivih slastica. Biskvitnom tijestu daju punoću, sočnost i rahlost te, često pomiješane s ostalim sastojcima, okusom ne otkrivaju da su upravno one "odigrale glavnu ulogu".
Isprobaj jednostavan recept za čokoladne brownieje s tikvicama koji ti neće oduzeti mnogo vremena, a oduševit će te na prvi griz! Imaj na umu da naribane tikvice ne trebaš cijediti - upravo je tekućina iz tikvica zaslužna za sočnost ovih brownieja.
            Čokoladni brownies s tikvicama
        
Čokoladni brownies s tikvicama
Sastojci:
- 110 g suncokretovog ulja
 - 300 g šećera
 - 1 žlica ekstrakta vanilije
 - 250 g brašna
 - 65 g nezaslađenog kakao praha
 - 1 1/2 žličice praška za pecivo
 - 1 žličica soli
 - 3 šalice naribanih tikvica (ne cijedi ih!)
 - 1 1/4 šalice naribane čokolade
 
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
 - Kalup za pečenje premaži maslacem i obloži ga papirom za pečenje.
 - U velikoj zdjeli miksaj ulje, šećer i vaniliju dok se potpuno ne sjedine.
 - Dodaj brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Miksaj dok se sastojci ne sjedine. Tijesto će u ovom trenutku biti vrlo suho.
 - Ručno umiješaj naribane tikvice. Ostavi tijesto da se odmori pet minuta.
 - Dodaj komade čokolade i opet promiješaj.
 - Smjesu rasporedi u kalup i peci 25-35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha.