gastro postao
Brz i praktičan recept za sočne i ukusne brownieje!
Tajna najsočnijih brownieja krije se, ni manje ni više nego u tikvicama! One imaju blag okus koji se odlično slaže s različitim namirnicama i začinima, od cimeta do čokolade, a u posljednje vrijeme, upravo su tikvice tajni sastojak brojnih neodoljivih slastica. Biskvitnom tijestu daju punoću, sočnost i rahlost te, često pomiješane s ostalim sastojcima, okusom ne otkrivaju da su upravno one "odigrale glavnu ulogu".
Isprobaj jednostavan recept za čokoladne brownieje s tikvicama koji ti neće oduzeti mnogo vremena, a oduševit će te na prvi griz! Imaj na umu da naribane tikvice ne trebaš cijediti - upravo je tekućina iz tikvica zaslužna za sočnost ovih brownieja.
Čokoladni brownies s tikvicama
Sastojci:
- 110 g suncokretovog ulja
- 300 g šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 250 g brašna
- 65 g nezaslađenog kakao praha
- 1 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 3 šalice naribanih tikvica (ne cijedi ih!)
- 1 1/4 šalice naribane čokolade
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kalup za pečenje premaži maslacem i obloži ga papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli miksaj ulje, šećer i vaniliju dok se potpuno ne sjedine.
- Dodaj brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Miksaj dok se sastojci ne sjedine. Tijesto će u ovom trenutku biti vrlo suho.
- Ručno umiješaj naribane tikvice. Ostavi tijesto da se odmori pet minuta.
- Dodaj komade čokolade i opet promiješaj.
- Smjesu rasporedi u kalup i peci 25-35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha.