gastro postao
Brzu i slasnu grickalicu možeš pripremiti i od tikvica, pa ih tako možeš prikriti i "podvaliti" klincima. Ubaci ih u finu smjesu, oblikuj uštipke pa posluži uz umak po želji.
Uštipci od tikvica bit će idealna party hrana, ali i brzinski ručak uz neku od salata. Kombinaciji dodaj i čili umak ili onaj na bazi vrhnja ili grčkog jogurta, nemoj zaboraviti niti dozu češnjaka pa posluži još toplo.
U smjesu od jaja i brašna možeš dodati i začine po želji. Odlična ideja bit će sitno sjeckani vlasac, peršin, bosiljak i kopar.
Osim kao samostalno jelo, uštipci će biti odličan prilog odresku ili domaćim burgerima.
Uštipci s tikvicama
Sastojci:
- 3 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 šalice brašna
- 1 ribana tikvica
- 1 žličica praška za pecivo
- ulje za prženje
- sol, papar
Postupak:
- Tikvicu oguli, naribaj, posoli i pusti da odstoji. Vodu koju je ispustila ocijedite nakon 20 minuta.
- U zdjeli istuci pjenjačom jaja i brašno s praškom za pecivo, dodaj vrhnje, naribanu tikvicu, šareni mljeveni papar i soli prema potrebi.
- Umiješaj tijesto u ujednačenu masu.
- Zatim žlicom zahvati tijesto, spuštaj uštipke na zagrijano ulje pa pržite s jedne i druge strane dok ne porumene.
- Posluži ih tople.
Isprobaj i sljedeće recepte s tikvicama...