Recepti Povrće 17. srpnja 2024.

Tacosi od tikvica i humusa oduševit će i one koji ne vole povrće

Povrće
10 MIN
40 MIN
4
SREDNJE
Tacos
Tacosi od tikvica i humusa
foto: Racool_studio / Freepik
Kombiniraj tikvice, kremasti humus i začinjenu ljutiku te pripremi aromatične i ukusne tacose. Nije teško, a rezultat je prava eksplozija okusa

Ako tražiš novi ljetni hit, tacosi od tikvica i humusa su prava stvar. Ova kombinacija garantira eksploziju okusa koja će te ostaviti bez daha. Tikvice su zvijezda ovog jela, a humus savršen kremasti dodatak, bogat i punog okusa.

Tu je i tahini, sa svojim blagim, orašastim notama, koji savršeno zaokružuje cijelu priču. Da sve bude još zanimljivije, dodaj ljutiku za blagu pikantnu aromu, koja savršeno balansira sve komponente.

tikvice | Author: Pixabay Žute i zelene tikvice za kolorit jela foto: Pixabay

Nekoliko stvari treba imati na umu pri izradi ovih tacosa... Prilikom testiranja recepta, pokazalo se da je najbolje peći tikvice na 230°C. Preporučuje se koristiti dva lima za pečenje kako bi se ravnomjerno ispekle i izbjeglo nakupljanje vlage.

Također, važno je zagrijati tortilje jer hladne kukuruzne tortilje imaju teksturu gume i nisu podatne, a tahini umak treba biti dovoljno gust da se može preliti preko tacosa poput kreme ili majoneze.

Ne gasi ekran dok kuham

Tacosi od tikvica i humusa
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Žute tikvice 2 kom
  • Zelene tikvice 2 kom
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Sol
  • Ljutika 3 kom
  • Vinski ocat 1 šalica
  • Šećer 2 žlica
  • Za'atar 0,50 žličica
  • Tahini 0,25 šalica
  • Svježi peršin 2 žlica
  • Sok od limete 2 žlica
  • Dimljena paprika 1 žličica
  • Češnjak u granulama 0,50 žličica
  • Mini tortilja 8 kom
  • Humus 0,50 šalica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 230°C. Na lim za pečenje stavi tikvice i zelene tikvice s uljem, narezane na komade od 1,5 cm, začini solju. Peci tikvice dok ne omekšaju i počnu se karamelizirati, 25-30 minuta.


  2. U međuvremenu, stavi ljutiku u vatrostalnu zdjelu. U malom loncu na srednjoj vatri kombiniraj crveni vinski ocat, šećer i za'atar, zasoli. Kuhaj, povremeno miješajući,

    Prelij preko ljutike. Pusti da odstoji 10 do 15 minuta.


    ukiseljeni luk



  3. U srednjoj zdjeli kombiniraj tahini, nasjeckani svježi peršin, sok od limete, dimljenu papriku i češnjak u granulama te zasoli.

    Umuti 4-5 žlica hladne vode dok ne dobiješ tanki, glatki umak.


  4. Tijekom zadnjih 5 minuta pečenja, stavi kukuruzne tortilje na lim za pečenje ili ih zamotaj u foliju. Peci dok se ne zagriju i omekšaju.


  5. Stavi 1 žlicu humusa u sredinu svake tortilje. Na vrh stavi tikvice i ljutiku. Prelij umakom.


Isprobaj i ove recepte za fina vegetarijanska jela!

Možda vas zanima... Vegetarijanski chili s tortiljama od heljdinog brašna Kolumne Veggie bolognese Možda vas zanima... Vegetarijanski bolognese u izvedbi Jamieja Olivera None Možda vas zanima... Vegetarijanski pastitsio Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.