Kombiniraj tikvice, kremasti humus i začinjenu ljutiku te pripremi aromatične i ukusne tacose. Nije teško, a rezultat je prava eksplozija okusa
Ako tražiš novi ljetni hit, tacosi odtikvica i humusa su prava stvar. Ova kombinacija garantira eksploziju okusa koja će te ostaviti bez daha. Tikvice su zvijezda ovog jela, a humus savršen kremasti dodatak, bogat i punog okusa.
Tu je i tahini, sa svojim blagim, orašastim notama, koji savršeno zaokružuje cijelu priču. Da sve bude još zanimljivije, dodaj ljutiku za blagu pikantnu aromu, koja savršeno balansira sve komponente.
Žute i zelene tikvice za kolorit jela
foto: Pixabay
Nekoliko stvari treba imati na umu pri izradi ovih tacosa... Prilikom testiranja recepta, pokazalo se da je najbolje peći tikvice na 230°C. Preporučuje se koristiti dva lima za pečenje kako bi se ravnomjerno ispekle i izbjeglo nakupljanje vlage.
Također, važno je zagrijati tortilje jer hladne kukuruzne tortilje imaju teksturu gume i nisu podatne, a tahini umak treba biti dovoljno gust da se može preliti preko tacosa poput kreme ili majoneze.
Ne gasi ekran dok kuham
Tacosi od tikvica i humusa
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Žute tikvice
2
kom
Zelene tikvice
2
kom
Maslinovo ulje
2
žlica
Sol
Ljutika
3
kom
Vinski ocat
1
šalica
Šećer
2
žlica
Za'atar
0,50
žličica
Tahini
0,25
šalica
Svježi peršin
2
žlica
Sok od limete
2
žlica
Dimljena paprika
1
žličica
Češnjak u granulama
0,50
žličica
Mini tortilja
8
kom
Humus
0,50
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 230°C. Na lim za pečenje stavi tikvice i zelene tikvice s uljem, narezane na komade od 1,5 cm, začini solju. Peci tikvice dok ne omekšaju i počnu se karamelizirati, 25-30 minuta.
U međuvremenu, stavi ljutiku u vatrostalnu zdjelu. U malom loncu na srednjoj vatri kombiniraj crveni vinski ocat, šećer i za'atar, zasoli. Kuhaj, povremeno miješajući,
Prelij preko ljutike. Pusti da odstoji 10 do 15 minuta.
U srednjoj zdjeli kombiniraj tahini, nasjeckani svježi peršin, sok od limete, dimljenu papriku i češnjak u granulama te zasoli.
Umuti 4-5 žlica hladne vode dok ne dobiješ tanki, glatki umak.
Tijekom zadnjih 5 minuta pečenja, stavi kukuruzne tortilje na lim za pečenje ili ih zamotaj u foliju. Peci dok se ne zagriju i omekšaju.
Stavi 1 žlicu humusa u sredinu svake tortilje. Na vrh stavi tikvice i ljutiku. Prelij umakom.
Isprobaj i ove recepte za fina vegetarijanska jela!