gastro postao
Pripremite tradicionalno mediteransko jelo s tjesteninom, ali na vegeterijanski način
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 559
Potrebno vam je
- 500 g tjestenina s jajima
- 500 g gljive miješane, razne
- 0.50 kom tikvice, zelene
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 dl ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- origano
- mljeveni cimet
- lovorov list
- 200 g pasirana rajčica (passata)
- 300 g rajčica, crvena
- 0.25 dl vino bijelo
- 20 g parmezan
Priprema
- Pirjajte 8-10 min na ulju tikvice i luk, dodajte češnjak i lovor pa kuhajte još 3-5 min.
- Dodajte narezane gljive, malo češnjaka, pojačajte vatru pa dodajte vino i umak od rajčice. Kuhajte dok vino ne ispari.
- Dodajte blanširane rajčice narezane na kockice, cimet, origano i kuhajte 20 min.
- Izmiješajte dio bešamela s povrćem, stavite u posudu, a na to stavite bešamel s kuhanom tjesteninom. Pospite ribanim sirom i pecite 30-45 min na 190°c.
Izvor Skuhatćute