Recepti Doručak 12. srpnja 2024.

Fritata s mozzarellom, bosiljkom i tikvicama

Povrće
5 MIN
20 MIN
4
JEDNOSTAVNO
fritata, frittata
Frtata
foto: Caroline Vass/Unsplash
Isprobaj ovaj recept za fritatu s mozzarellom, bosiljkom i tikvicama i uvjeri se koliko je lako pripremiti ukusan i hranjiv obrok. Savršena je za doručak, ručak ili večeru uz svježu salatu i hrskavu baguette

Fritata s mozzarellom, bosiljkom i tikvicama jedan je od najbržih obroka. Možeš ga poslužiti za doručak ili kao lagani ručak i večeru uz miješanu salatu i krišku baguettea prelivenog maslinovim uljem.

Kombinacija nježne mozzarelle, aromatičnog bosiljka i svježih tikvica stvara savršen balans okusa koji će te oduševiti.

Za užurbane dane

Priprema ovog jela traje samo 20 minuta, što ga čini idealnim za užurbane dane. Svi sastojci su lako dostupni i zdravi, a fritata je bogata proteinima, niskokalorična i bez glutena. Također, izvrsna je opcija za one koji žele povećati unos povrća u prehrani.

 | Author: Thinkstock Tikvice - sezonsko povrće u kojemu uživamo foto: Thinkstock

Tikvice i crveni luk dodaju vlakna i vitamine, dok jaja osiguravaju proteine potrebne za održavanje energije tijekom dana. Mozzarella i bosiljak unose talijanski štih u ovo jelo, čineći ga neodoljivim.

Ne gasi ekran dok kuham

Fritata s mozzarellom, bosiljkom i tikvicama
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Crveni luk 1,50 šalica
  • Tikvice 1,50 šalica
  • Jaje 7 kom
  • Sol 0,50 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • Mozzarella 0,66 šalica
  • Sušena rajčica 3 žlica
  • Svježi bosiljak 0,25 šalica
Postupak
  1. Postavi rešetku u gornju trećinu pećnice i uključi gril funkciju na 180 stupnjeva.


  2. Zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Tava ne bi smjela imati plastinu ručku budući da kasnije ide u pećnicu.

    Dodaj tanko narezani crveni luk i nasjeckane tikvice te dinstaj, često miješajući, dok ne omekšaju, 3-5 minuta.


  3. U međuvremenu, u zdjeli umuti jaja, sol i papar. Prelij jaja preko povrća u tavi. Peci, podižući rubove kako bi sirova jaja iz sredine mogla teći ispod, dok se skoro sva ne zgrušaju, oko 2 minute.

    Posloži kuglice mozzarelle i sušene rajčice na vrh i stavi tavu pod gril dok jaja lagano ne porumene, 1,5-2 minute. Ostavi da stoji 3 minute. Na vrh stavi bosiljak.


  4. Za vađenje fritate iz tave, provuci lopaticu oko ruba, a zatim ispod, dok je ne uspiješ izvući na dasku za rezanje ili tanjur za posluživanje. Izreži na 4 kriške i posluži.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

292 kcal

14 %

MASTI

21,00 g

29 %

KOLESTEROL

0,35 g

0 %

UH

8,00 g

2 %

PROTEINI

18,00 g

36 %

Isprobaj i ove recepte s jajima!

jaja, omlet, kajgana Možda vas zanima... Slavni chefovi otkrili svoje trikove za savršen omlet Recepti jaja doručak Možda vas zanima... SUPER BRZI DORUČAK Jaja i povrće iz mikrovalne Recepti Možda vas zanima... Doručak, ručak, večera: Omlet s tikvicama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.