Isprobaj ovaj recept za fritatu s mozzarellom, bosiljkom i tikvicama i uvjeri se koliko je lako pripremiti ukusan i hranjiv obrok. Savršena je za doručak, ručak ili večeru uz svježu salatu i hrskavu baguette
Fritatas mozzarellom, bosiljkom i tikvicama jedan je od najbržih obroka. Možeš ga poslužiti za doručak ili kao lagani ručak i večeru uz miješanu salatu i krišku baguettea prelivenog maslinovim uljem.
Kombinacija nježne mozzarelle, aromatičnog bosiljka i svježih tikvica stvara savršen balans okusa koji će te oduševiti.
Za užurbane dane
Priprema ovog jela traje samo 20 minuta, što ga čini idealnim za užurbane dane. Svi sastojci su lako dostupni i zdravi, a fritata je bogata proteinima, niskokalorična i bez glutena. Također, izvrsna je opcija za one koji žele povećati unos povrća u prehrani.
Tikvice - sezonsko povrće u kojemu uživamo
foto: Thinkstock
Tikvice i crveni luk dodaju vlakna i vitamine, dok jaja osiguravaju proteine potrebne za održavanje energije tijekom dana. Mozzarella i bosiljak unose talijanski štih u ovo jelo, čineći ga neodoljivim.
Ne gasi ekran dok kuham
Fritata s mozzarellom, bosiljkom i tikvicama
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslinovo ulje
2
žlica
Crveni luk
1,50
šalica
Tikvice
1,50
šalica
Jaje
7
kom
Sol
0,50
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,25
žličica
Mozzarella
0,66
šalica
Sušena rajčica
3
žlica
Svježi bosiljak
0,25
šalica
Postupak
Postavi rešetku u gornju trećinu pećnice i uključi gril funkciju na 180 stupnjeva.
Zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Tava ne bi smjela imati plastinu ručku budući da kasnije ide u pećnicu.
Dodaj tanko narezani crveni luk i nasjeckane tikvice te dinstaj, često miješajući, dok ne omekšaju, 3-5 minuta.
U međuvremenu, u zdjeli umuti jaja, sol i papar. Prelij jaja preko povrća u tavi. Peci, podižući rubove kako bi sirova jaja iz sredine mogla teći ispod, dok se skoro sva ne zgrušaju, oko 2 minute.
Posloži kuglice mozzarelle i sušene rajčice na vrh i stavi tavu pod gril dok jaja lagano ne porumene, 1,5-2 minute. Ostavi da stoji 3 minute. Na vrh stavi bosiljak.
Za vađenje fritate iz tave, provuci lopaticu oko ruba, a zatim ispod, dok je ne uspiješ izvući na dasku za rezanje ili tanjur za posluživanje. Izreži na 4 kriške i posluži.