Recepti 15. kolovoza 2019.

Brzinski doručak s jajima i povrćem iz mikrovalne

Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Sezonsko povrće bit će sjajan dodatak doručku iz mikrovalne, gotovom u manje od pet minuta i jednostavnijem čak i od zdjelice pahuljica.

Umutite jaja, dodajte im omiljeni ribani sir poput goude, tilzita ili cheddara, ubacite i sitno sjeckanu slaninu, pa sve skupa začinite sezonskim povrćem. Svježe lisnato povrće kao što su špinat i blitva možete najprije blanširati, dok će smrznutom biti dovoljno tek sat, do dva na sobnoj temperaturi, kako bi se otopilo i bilo spremno za korištenje.

 

rižoto od bundeve Možda vas zanima... Moguće je: Pripremite rižoto iz mikrovalne pećnice Špajza

 

Nabujku na kraju dodajte svježu rajčicu, koju kockicu slanog feta sira i svježe začinsko bilje, pa uživajte u super brzom i super ukusnom doručku.

 

Kolac u salici Možda vas zanima... Sjajni i brzi kolači iz mikrovalne pećnice Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 žlice ribanog sira
  • 2 kriške sitno sjeckane slanine
  • Povrće po želji
  • Sol, papar

Postupak pripreme: 

Umutite jaje, mlijeko, ribani sir, sitno sjeckanu slaninu i povrće po želji, pa ubacite u mikrovalnu na 3 minute na najjače. Koristite li svježe povrće poput špinata ili brokule, ubacite najprije njega u šalicu i pustite da lagano povene, oko jednu minutu, pa tek onda dodajte mješavinu s jajima. Pustite da se peče dok se nabujak ne poveća, a iznutra ne bude više gnjecav. Poslužite na tostiranom kruhu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.