Umutite jaja, dodajte im omiljeni ribani sir poput goude, tilzita ili cheddara, ubacite i sitno sjeckanu slaninu, pa sve skupa začinite sezonskim povrćem. Svježe lisnato povrće kao što su špinat i blitva možete najprije blanširati, dok će smrznutom biti dovoljno tek sat, do dva na sobnoj temperaturi, kako bi se otopilo i bilo spremno za korištenje.
Nabujku na kraju dodajte svježu rajčicu, koju kockicu slanog feta sira i svježe začinsko bilje, pa uživajte u super brzom i super ukusnom doručku.
Za 1 porciju dovoljno je 1 jaje
Jaja i povrće iz mikrovalne
Sastojci:
- 1 jaje
- 4 žlice mlijeka
- 2 žlice ribanog sira
- 2 kriške sitno sjeckane slanine
- povrće po želji
- sol, papar
Postupak:
- Umuti jaje, mlijeko, ribani sir, sitno sjeckanu slaninu i povrće po želji, pa ubaci u mikrovalnu na 3 minute na najjaču snagu.
- Koristiš li svježe povrće poput špinata ili brokule, ubaci najprije njega u šalicu i pusti da lagano povene, oko jednu minutu, pa tek onda dodaj mješavinu s jajima.
- Pustite da se peče dok nabujak ne naraste, Kad je gotov, nabujak više iznutra ne smije biti gnjecav. Posluži na tostiranom kruhu.
Jaja se mogu pripremiti za mali milijun načina...
Isprobaj i ove recepte s jajima...