Recepti 13. kolovoza 2023.

Brzinski doručak s jajima i povrćem iz mikrovalne

Jaja
Svježa domaća jaja - osnova ovog brzog i finog recepta foto: Rusiru Bhagya/Pexels

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Sezonsko povrće bit će sjajan dodatak doručku iz mikrovalne, gotovom u manje od pet minuta i jednostavnijem čak i od zdjelice pahuljica

Umutite jaja, dodajte im omiljeni ribani sir poput goude, tilzita ili cheddara, ubacite i sitno sjeckanu slaninu, pa sve skupa začinite sezonskim povrćem. Svježe lisnato povrće kao što su špinat i blitva možete najprije blanširati, dok će smrznutom biti dovoljno tek sat, do dva na sobnoj temperaturi, kako bi se otopilo i bilo spremno za korištenje.

 

rižoto od bundeve Možda vas zanima... Moguće je: Pripremite rižoto iz mikrovalne pećnice Špajza

 

Nabujku na kraju dodajte svježu rajčicu, koju kockicu slanog feta sira i svježe začinsko bilje, pa uživajte u super brzom i super ukusnom doručku.

 | Author: Jasmin Egger/Unsplash Za 1 porciju dovoljno je 1 jaje foto: Jasmin Egger/Unsplash

Jaja i povrće iz mikrovalne

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 žlice ribanog sira
  • 2 kriške sitno sjeckane slanine
  • povrće po želji
  • sol, papar

Postupak: 

  1. Umuti jaje, mlijeko, ribani sir, sitno sjeckanu slaninu i povrće po želji, pa ubaci u mikrovalnu na 3 minute na najjaču snagu.
  2. Koristiš li svježe povrće poput špinata ili brokule, ubaci najprije njega u šalicu i pusti da lagano povene, oko jednu minutu, pa tek onda dodaj mješavinu s jajima.
  3. Pustite da se peče dok nabujak ne naraste, Kad je gotov, nabujak više iznutra ne smije biti gnjecav. Posluži na tostiranom kruhu.

 | Author: Kelly Neil/Unsplash Jaja se mogu pripremiti za mali milijun načina... foto: Kelly Neil/Unsplash

Isprobaj i ove recepte s jajima...

 

Wrap od jaja Možda vas zanima... Wrap od jaja - jednostavan i hranjiv doručak Recepti Doručak Možda vas zanima... Pripremili smo šest doručaka s jajima. Isprobaj ih i ti! Recepti Frittata Možda vas zanima... Četiri slasne frittate - za najbolji brunch! Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.