Sezonsko povrće bit će sjajan dodatak doručku iz mikrovalne, gotovom u manje od pet minuta i jednostavnijem čak i od zdjelice pahuljica
Umuti jaja, dodaj im omiljeni naribani sir poput goude, tilzita ili cheddara, ubaci i nasitno nasjeckanu slaninu, pa sve skupa oplemeni sezonskim povrćem. Sve skupa ubaci u mikrovalnu i dobit ćeš odličan, brz i ukusan doručak.
Svježe lisnato povrće kao što su špinat i blitva možeš najprije blanširati, dok će zamrznutombiti dovoljno tek sat, do dva na sobnoj temperaturi, kako bi se otopilo i bilo spremno za korištenje. Nabujku na kraju dodaj svježu rajčicu, koju kockicu feta sira i svježe začinsko bilje, pa uživaj u super brzom i super ukusnom doručku.
Svako jutro (barem) 1 jaje...
foto: Sincerely Media/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Jaja i povrće iz mikrovalne
3 MIN
pripreme
3 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jaje
1
kom
Mlijeko
1
žlica
Naribani sir
2
žlica
Slanina
1
kriška
Povrće
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Umuti jaje, mlijeko, ribani sir, sitno sjeckanu slaninu i povrće po želji, pa ubaci u mikrovalnu na 3 minute na najjaču snagu.
Koristiš li svježe povrće poput špinata ili brokule, ubaci najprije njega u šalicu i pusti da lagano povene, oko jednu minutu, pa tek onda dodaj mješavinu s jajima.
Pusti da se peče dok nabujak ne naraste, Kad je gotov, nabujak više iznutra ne smije biti gnjecav. Posluži na tostiranom kruhu.