Recepti Jaja 28. lipnja 2025.

SAVRŠEN BRUNCH Recepti za 3 slasne frittate

Frittata
Fritata s tikvicama
foto: Thinkstock
Ljubitelji frittate uživat će u slasnim proljetnim kombinacijama okusa...

Od hranjivog i slasnog ručka dijele te rezanje povrća i šunke, jaja i nekoliko minuta pečenja! Frittata, talijanski omlet iz pećnice, odličan je izbor za doručak, ručak ili večeru. Za pripremu frittate možeš koristiti različito sezonsko povrće, od mladog luka do blitve, poriluka ili šparoga. 

Donosimo ti ideje za različite sjajne kombinacije u kojima ćeš, sigurno smo, uživati!

 | Author: Kristina Gain/Pexels Frittata s mladim lukom i pršutom foto: Kristina Gain/Pexels

Frittata s mladim lukom i pršutom

Iskoristi sezonu mladog luka i uživaj u slasnoj fritati!  Vjerujemo da postoje dani kad ti se doista ništa ne da raditi najdražima za ručak, ali nakon ove krasote postat ćeš najpopularnija osoba u kućanstvu! Ovo jednostavno i ukusno jelo može poslužiti i kao predjelo ili kao samostalno jelo uz salatu. 

Fritaja Možda vas zanima... (Do)ručak: Fritaja s mladim lukom i pršutom Recepti

 | Author: Thinkstock Frittata s mini rajčicama i ostalim povrćem foto: Thinkstock

Frittata s tikvicama, šunkom i sirom

Bogat doručak ili brzi ručak - ovu frittatu voljet ćeš u svako doba dana. Frittata je izvrstan način da iskoristiš sezonsko povrće. Upravo je zato ovom jednostavnom jelu savršen dodatak tikvica, a možeš koristiti i šparoge te drugo sezonsko povrće. Za još bolji okus, fritatu obogati sa šunkom i sirom jačeg okusa, i uživaj!

frittata Možda vas zanima... Za brzi ručak: Slasna fritata od tikvice, šunke i sira Recepti

 | Author: Guliver/Shutterstock Frittata s gljivama i povrćem foto: Guliver/Shutterstock

S porilukom, gljivama i parmezanom

Omiljene gljive u kombinaciji s parmezanom, porilukom i domaćim jajima stvaraju kombinaciju okusa kojoj ćete se definitivno poželjeti vratiti. Za dodatnu kremoznost, u istučena jaja možeš dodati i malo svježeg sira ili skute. Svježi peršin možeš zamijeniti i bilo kojim drugim začinom po želji, a u tavu slobodno ubaci i šaku svježih listova rukole! 

Možda vas zanima... U svako doba dana: Fritaja s gljivama i parmezanom Recepti