Recepti 24. veljače 2019.

U svako doba dana: Fritaja s gljivama i parmezanom

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Fritaja je idealna za doručak, lagani ručak, večeru...

Fritaja je jelo koje zaista mogu napraviti i oni kojima kuhanje nije jača strana, a osim što ćete pripremiti nešto izuzetno ukusno, ovo jelo je i jako zdravo.

Omiljene gljive u kombinaciji s parmezanom, porilukom i domaćim jajima stvaraju kombinaciju okusa kojoj ćete se definitivno poželjeti vratiti.

 

Možda vas zanima... Za doručak: Mali omleti sa sirom i brokulom Recepti

 

Ako želite veću količinu fritaje ili želite da vam jaja budu kremastija, u istučena jaja možete dodati i malo svježeg sira ili skute. Svježi peršin možete zamijeniti i bilo kojim drugim začinom po vašoj želji, a možete u tavu ubaciti i šaku svježih listova rukle čiji će okus pasati jajima i gljivama.

Potrebno vam je:

  • 200 g svježih gljiva (šampinjoni, bukovače...)
  • jedan poriluk
  • 5 jaja
  • 1 žlica parmezana
  • sol
  • papar
  • žlica maslaca
  • 100 g sjeckane slanine
  • peršin

 

Možda vas zanima... Za ručak: Meksički omlet Mary Berry Recepti

 

Priprema:

  1. Gljive očistite četkicom i narežite na ploške. Poriluk narežite na rezance. U tavi rastopite maslac i pustite neka se jako zagrije. Ubacite poriluk pa gljive, i zapecite ih na jakoj vatri, da potamne i lagano se karameliziraju.
  2. U posudi sa strane istucite jaja pjenasto, sa soli i paprom. Smjesi dodajte i parmezan.
  3. U tavu ubacite i kockice slanine. Čim se rastopi izlijte smjesu od jaja.
  4. Smanjite vatru do srednje jačine i pecite samo s jedne strane bez miješanja, dok korica ne postane rumena i hrskava, a sredina ostane još malo kremasta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.