gastro postao
Slani muffini nisu novost, kao ni omleti ispečeni u kalupima za muffine, no čar je u tome što ih svaki put možete napraviti na potpuno drukčiji način.
Možda brokula nije povrće koje obično koristite za pripremu doručka, ali nemojte dopustiti da vas predrasude spriječe. Izvrsno se slaže s kremastim sirom i mi vjerujemo kako će ovo postati jedan od vaših omiljenih jutarnjih obroka.
Smjesa je dovoljna za pripremu devet muffina standardne veličine, a ostatak možete spremiti u plastičnu vrećicu sa zatvaračem i čuvati u hladnjaku.
Sastojci:
- 4 šalice cvjetova brokule
- 4 velika jaja
- 1 šalica bjelanjka
- ¼ šalice naribanog cheddara
- ¼ šalice naribanog parmezana
- 1 žličica maslinovog ulja
- Sol, papar
*koristite šalicu od 2,4 dl
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
- Brokulu kratko kuhajte na pari – otprilike pet minuta.
- Razmrvite brokulu, prelijte je maslinovim uljem, posolite, popaprite i promiješajte.
- Standardne kalupa za muffine premažite maslacem ili uljem i rasporedite ravnomjerno smjesu od brokule.
- Izmiksajte jaja, dodatne bjelanjke, sir i začine. Ulijte smjesu u kalupe, ali ih nemojte napuniti do kraja.
- Pecite 20-ak minuta i poslužite odmah.
Želimo vam dobro jutro!