Recepti 25. svibnja 2018.

Za ručak: Meksički omlet Mary Berry

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ručak se počastite izvrsnim pikantnim omletom koji gastro diva Mary Berry naziva - meksičkim.

Riječ je o klasičnom francuskom omletu s ugodno ljutim nadjevom koji možete pripremiti za otprilike pola sata. Idealan je obrok za radni tjedan, kada recept uglavnom mora zadovoljiti tri kriterija - kratko vrijeme pripreme, jednostavnost i dobar okus. 

 

Možda vas zanima... Mary Berry otkriva svoj najdraži recept za losos Recepti

 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 2 žlice vode
  • 30 g maslaca

Za nadjev:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 zelena paprika
  • 2 zrele rajčice
  • 125 g šampinjona
  • ¼ žličice umaka Worcestershire
  • Nekoliko kapi tabasco umaka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U tavici zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk i zgnječeni češnjak i pržite otprilike pet minuta. Dodajte papriku, miješajte i pričekajte da malo omekša, otprilike pet minuta.
  2. Dodajte oguljene i nasjeckane rajčice, očišćene i narezane gljive i pirjajte još desetak minuta.
  3. Umiješajte Worcestershire i tabasco, posolite, popaprite i kuhajte na laganoj vatri još pet minuta.
  4. U posudi izmućkajte tri jaja sa žlicom vode.
  5. Zagrijte tavu ta omlet, stavite polovicu maslaca i pričekajte da se zapjeni. Ulijte jaja i pecite na srednje jakoj vatri. Kad se rub jaja stvrdne, povlačite prema sredini, a tavu dignite kako bi nepečena jaja iscurila na dno. Omlet je gotov kad se jaja zgusnu i poprime zlatnu boju.
  6. Polovicu nadjeva stavite na polovicu omleta i širokim nožem drugi dio omleta prebacite preko nadjeva.
  7. Na isti način pripremite i drugi omlet i poslužite toplo.

 

Možda vas zanima... Iz kuhinje Mary Berry: Juha od mrkve i naranče Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.