gastro postao
Za ručak se počastite izvrsnim pikantnim omletom koji gastro diva Mary Berry naziva - meksičkim.
Riječ je o klasičnom francuskom omletu s ugodno ljutim nadjevom koji možete pripremiti za otprilike pola sata. Idealan je obrok za radni tjedan, kada recept uglavnom mora zadovoljiti tri kriterija - kratko vrijeme pripreme, jednostavnost i dobar okus.
Sastojci:
- 6 jaja
- 2 žlice vode
- 30 g maslaca
Za nadjev:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 zelena paprika
- 2 zrele rajčice
- 125 g šampinjona
- ¼ žličice umaka Worcestershire
- Nekoliko kapi tabasco umaka
- Sol, papar
Priprema:
- U tavici zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk i zgnječeni češnjak i pržite otprilike pet minuta. Dodajte papriku, miješajte i pričekajte da malo omekša, otprilike pet minuta.
- Dodajte oguljene i nasjeckane rajčice, očišćene i narezane gljive i pirjajte još desetak minuta.
- Umiješajte Worcestershire i tabasco, posolite, popaprite i kuhajte na laganoj vatri još pet minuta.
- U posudi izmućkajte tri jaja sa žlicom vode.
- Zagrijte tavu ta omlet, stavite polovicu maslaca i pričekajte da se zapjeni. Ulijte jaja i pecite na srednje jakoj vatri. Kad se rub jaja stvrdne, povlačite prema sredini, a tavu dignite kako bi nepečena jaja iscurila na dno. Omlet je gotov kad se jaja zgusnu i poprime zlatnu boju.
- Polovicu nadjeva stavite na polovicu omleta i širokim nožem drugi dio omleta prebacite preko nadjeva.
- Na isti način pripremite i drugi omlet i poslužite toplo.
Dobar tek!