gastro postao
Naranču odsad možete jesti i za ručak...
Ova divna narančasta juha oraspoložit će vas i zagrijati, baš kao i sva ostala jela gastronomske dive Mary Berry. Priprema traje sat vremena, količina je dostatna za šest serviranja, a prikladna je i za vegetarijance.
Počastite se za vikend mirisnom juhom!
Sastojci:
- 30 g maslaca
- 1 luk
- 1 kg mrkve
- 1,5 l povrtnog temeljca
- Korica ½ naranče
- 300 ml narančina soka
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 3 žlice nasjeckanog vlasca
- Sol i papar
Priprema:
- U većoj posudi rastopite maslac, dodajte nasjeckani luk i pržite ga na laganoj vatri dok ne omekša. Povremeno pomiješajte kako ne bi potamnio.
- Dodajte mrkvu, poklopite i lagano pirjajte 10 minuta. Promiješajte dva, tri puta.
- Zatim ulijte temeljac i pustite da zakuha, a nakon toga poklopite i ostavite da se kuha 30-40 minuta. Povremeno miješajte i maknite s vatre kad mrkva omekša.
- Izmiksajte glatku juhu, dodajte naribanu koricu polovice naranče, sok, sol i papar.
- Umiješajte vrhnje i zagrijte juhu na laganoj vatri.
- Dodajte polovicu vlasca u juhu i promiješajte, a ostatak iskoristite pri serviranju.
Dobar tek!