Recepti 3354 prikaza 23. veljače 2018.

Iz kuhinje Mary Berry: Juha od mrkve i naranče

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Naranču odsad možete jesti i za ručak...

Ova divna narančasta juha oraspoložit će vas i zagrijati, baš kao i sva ostala jela gastronomske dive Mary Berry. Priprema traje sat vremena, količina je dostatna za šest serviranja, a prikladna je i za vegetarijance.

Počastite se za vikend mirisnom juhom!

 

Možda vas zanima... Mary Berry ima sjajne savjete za pripremu domaćeg kruha Špajza

 

Sastojci:

  • 30 g maslaca
  • 1 luk
  • 1 kg mrkve
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • Korica ½ naranče
  • 300 ml narančina soka
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice nasjeckanog vlasca
  • Sol i papar

Priprema:

  1. U većoj posudi rastopite maslac, dodajte nasjeckani luk i pržite ga na laganoj vatri dok ne omekša. Povremeno pomiješajte kako ne bi potamnio.
  2. Dodajte mrkvu, poklopite i lagano pirjajte 10 minuta. Promiješajte dva, tri puta.
  3. Zatim ulijte temeljac i pustite da zakuha, a nakon toga poklopite i ostavite da se kuha 30-40 minuta. Povremeno miješajte i maknite s vatre kad mrkva omekša.
  4. Izmiksajte glatku juhu, dodajte naribanu koricu polovice naranče, sok, sol i papar.
  5. Umiješajte vrhnje i zagrijte juhu na laganoj vatri. 
  6. Dodajte polovicu vlasca u juhu i promiješajte, a ostatak iskoristite pri serviranju.

 

Možda vas zanima... Početnici, Mary Berry za vas ima sjajne savjete! Špajza

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.