Špajza 23. svibnja 2017.

Početnici, Mary Berry za vas ima sjajne savjete!

foto: @taytayharvs , Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Genijalna Mary Berry, koja je u Hrvatskoj najpoznatija kao članica žirija The Great British Bake Off kulinarskog showa, svojim obožavateljima rado dijeli kulinarske savjete

Mary na svojoj web stranici odgovara na svakodnevne probleme u pripremanju slastica.

 

Anthony Bourdain Možda vas zanima... Fenomenalni savjeti najpoznatijih tv chefova Špajza

 

1. Ako vam je kolač utonuo, sljedeći put pripazite da ne otvarate pećnicu tijekom pečenja ili prerano.

2. Ako vam je pećnica previše zagrijana ili ste kolač postavili previsoko, velika je mogućnost da će napuknuti.

3. Možete biti sigurni da su vaši spužvasti kolači gotovi ako su se počeli odvajati od rubova, a kod voćnih provjerite čačkalicom. Ako na njoj nema tragova, izvadite kolač iz pećnice!

4. Biskvit može bit suh iz tri razloga. Osim što ste ga možda prepekli, postoji mogućnost da ste dodali previše praška za pecivo ili ga niste upakirali nakon što se ohladio.

 

 

kokos1.jpg Možda vas zanima... Mali savjeti za kvalitetniju pripremu mesa u pećnici None

 

Ova upozorenja Mary Berry idealna su za početnike koji su opterećeni receptima i pritom lako zaboravljaju na osnove.

Sretno s istraživanje magičnog svijeta slastica!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.